2010-06-23, 12:44
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Cytat:
Napisane przez Susanna
Mój ślub już niebawem, proszę o pomoc w doborze bukietu
Pani Jolu liczę na Panią, mam pewną propozycję ale nie wiem czy bukiet nie jest "za ciężki" do mojej sukienki. Sama jestem drobna i szczupła, sukienka skromna w kolorze śmietankowym, włosy brązowe. Co Pani sądzi o takim lekko wiszącym bukiecie? Chciałabym kwiaty w dwóch kolorkach 
|
Bukiet śliczny, ale też mam wrażenie, że ciężkawy. Może zastosować tę kolorystykę, tylko bukiet odciążyć, dodać pędy wijące się? Cantedeskia jest kwiatem dość masywnym, trzeba zastosować czary mary w postaci dodatków, wygięć łodyg, by wiązance nadać lekkości.
Poza tym kwiat na sukni (jakaż ona lejąca się i zwiewna !) zobowiązuje. Może dodać do bukietu eustomę?
Wklejam kilka propozycji bukietów (z netu), które wg mnie są kształtem odpowiedniejsze. Delikatna kaskada, dłuższa, jeśli PM wysoka.
Załączam również swój bukiet biało-zielony z mini callą i eustomą, mieszany, wyginane łodyżki nadają bukietowi przestrzeni i lekkości. Na zdjęciu nie widać, ale miał on zwieszenie w postaci długich cienkich pędów glicynii, na nie ponaklejane kwiatki śniedka.
Pozdrawiam serdecznie - Jola D.
PS. Na podstawie tych zdjęć, Twojego wyglądu i charakteru, sukni etc., wybranego przez Ciebie bukietu (tj. b. ważne, bo właśnie ten Ci się najbardziej spodobał), florystka powinna znaleźć rozwiązanie idealne dla Ciebie.
|
|
|