2010-06-24, 08:16
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cytat:
Napisane przez ButterBear
Madziu, a kiedy chcecie tam zamieszkać?
Czy jak będziecie mieszkać w tym mieszkaniu, to będziecie się już sami utrzymywać, czy mama TŻ będzie pokrywałą cały koszt rachunków itp? Bo z tego co pamiętam, teraz Twoi rodzice Was utrzymują?
|
Tak tak juz wtedy całkowicie sami będziemy się utrzymywac
Kiedy się przeprowadzamy. Ja to bym chciała już, ale niestety nie da rady. Planowo od razu po okresie grzewczym czyli mam nadzieję, ze w kwietniu, moze będzie lekka zima to w marcu Teraz TZ ma dużo pracy wiec zrobimy tylko to co my nie mozemy czyli łazienkę ale resztą bedziemy juz robili sami. mam nadzieję, ze po wakacjach się uda. Jest tego troszke wiec się zejdzie.
A po zimie tesciowa ma w planach ocieplenie całego domu (teraz nie ma już na to pieniędzy). teraz w zimę było tam bardzo zimno (ale były też stare okna)
Cytat:
Napisane przez miskowa
a propo łączenia płytek i farb, w tym pdf np. na str. 8, 11, 20, 24 są przykłady, że nie trzeba obkładać całej łazienki płytkami. Wręcz przeciwnie, moim zdaniem bez płytek właśnie lepiej wygląda, bardziej elegancko. Kwestia kolorystyki to oczywiście sprawa indywidualna, jednym się będą te podobać, innym nie. Mnie nie powaliły, ale sposób łączenia materiałów mi się podoba
http://www.dulux.pl/pdf/dulux_karta_kolorow.pdf
|
No własnie my sobie wymyslilismy, ze łazienkę zrobimy tak :
sciana na kotrej jest prysznic, wc, umywalka oraz sciana z grzejnikiem i oknem bedzie z płytkami do ok. 2m wysokosci. wyżej będzie farba. Za ta ta długa sciana na której nie bezie nic, bedzie polawana farbą (kolorystka zbliżona do płytek) a na niej odrysujemy jakies wielki szablon np. jakies dzikie drzewo czy coś. Jak wam się to widzi. Nie chcemy miec dookoła płytek.
|
|
|