2010-06-24, 12:48
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]
Cytat:
Napisane przez pyka666
i wychodza bardzo czerwone czy bardziej pod bordo? bo nie wiem którym pudełkiem farby sie sugerować, czy tym z jasnymi czy z ciemnymi ?
|
Zależy na jaki odcień się kładzie. Jeśli na ciemniejszy wychodzą ładne a'la wiśnia/porzeczka, a jeśli na rozjaśniane to łapią na bardzo intensywny kolor (ja raz kładłam na rozjaśnione i wyszło mi oczoje... czerwone w słonecznym świetle bo w pomieszczeniach miałam boski porzeczkowy ). Nie sugeruj się opakowaniem, czasem to wina druku lub zmiany szaty graficznej 
Btw. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby kolor był identyczny jak na opakowaniu jakiejś farby... a szkoda 
Cytat:
Napisane przez dwulicowa
mam do Was pytanie małe
czy i gdzie dostanę jakieś preparaty (szampony/odżywki) dla czerwonych włosów?
czytałam też w tym wątku o linii Sunsilka dla takowego koloru ale nigdzie przenigdzie go nie widziałam ;]
|
Z ponad rok temu używałam Sunsilka (szampon + odżywka) do rudych włosów, byłam zadowolona, ale potem gdzieś ta seria znikła i do tej pory się z nią nie spotkałam. Używałam też Pantene Pro-V Red Expressions, ale to też gdzieś znikło, nie wiem czy zostało wycofane, czy drogerie tego nie zakupują I od jakiegoś czasu używam "normalnych" szamp./odż. do włosów. Ogólnie nie trafiłam na nic do czerwonych włosów.