Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mężczyzna 19lat nadmierne wydzielanie łoju(sebum). Proszę o pomoc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-24, 19:42   #1
hakunamattatta1310
Raczkowanie

Mężczyzna 19lat nadmierne wydzielanie łoju(sebum). Proszę o pomoc

Witam, mam 19lat świeżo po maturze czeka mnie w życiu wiele ważnych decyzji natomiast w prawidłowym funkcjonowaniu strasznie przeszkadza mi okropne przetłuszczająca się twarz (nadmierne wydzielanie sebum tudzież łoju) jestem bardzo zdesperowany ponieważ zawsze miałem delikatne problemy z wypryskami natomiast teraz z dnia na dzień pojawia mi się mnóstwo zaskórników które potem przeradzają się w pryszcze dodam iż mam skórę mieszaną ale znaczne przetłuszczanie zaobserwowałem od jakiś 3-4 tygdni. W chwili obecnej używam do oczyszczenia cery rano cetaphil na dzień krem nawilżająco-matujący la roche(niby sebo regulując ale już po 15-20min błyszcze sie niesamowicie :/) a na noc krem nawilżąjący AA Oceanic noc. Byłem wczoraj u pani dermatolog która chyba miała zły dzień i stwierdziła iż w wydzielanie łoju jest sprawą hormonalną i mi nie pomoże Proszę was o pomoc ponieważ nadmierny łój jest pożywką dla bakterii i z dnia na dzień jest coraz gorzej - budzę się rano z okropnym smalcem na twarzy powoli zaczynam wpadać w depresje związane z moim schorzeniem. Mam pytanie czy zabiegi które w ofercie mają salony kosmetyczne są w stanie zredukować lub unormalizować prace gruczołów łojowych jak piszą w ofercie- pytanie tylko brzmi czy to może przynieść pożądany efekt.? Z góry dziękuje za pomoc i ewentualne rady związane z pielęgnacją mojej problematycznej cery...

hakuna
hakunamattatta1310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując