Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-29, 13:33   #3012
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłam dzis do sklepu fryzjerskiego po kallosa mlecznego a tu pani sprzedała mi coś innego twierdzac, ze skład ten sam. Nazywa się perfect care mleczny krem do włosów-cream al latte wzbogacony o proteiny jedwabiu (czy te proteiny jedwabiu to nie silikon?)
W składzie moje amatorskie oko nie zauwazyło silikonu, ale pomóżcie czy tam nie ma jakiegos badziewia?
Skład:water, ceteryl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmytoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, parfum, phenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, citric acid, propylene glycol, peg-5 cocomonium methosulfate, methylchloroisothiazolino ne, sodium glutamate, hydrolized milk protein, hydroxypropyltrimonium hydrolized casein, sodium cocoyl glutamate, hydrolized silk, methylisothiazolinone, hydroxypropyl guarhydroxypropyltrimoniu m chloride
Te proteiny to daleko w składzie i ten jedwab też
Bardzo proszę o analizę
Skład bardzo, bardzo podobny [jeśli nie taki sam] do mlecznego Kallosa, którego to już różne wersje były analizowane, więc w sumie i ocena będzie taka sama.
Faktycznie - wszelkie wartościowe składniki wylądowały na końcu składu [szkoda].
proteiny jedwabiu są- to nie silikon. Silikonów nie ma.
Badziewia w sumie nie ma: głównymi elementami składu są: emolient i dwa kondycjonery [pierwsze 3 składniki po wodzie].

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora