Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Stepper
Wątek: Stepper
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-09, 17:59   #255
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: Stepper Skrętny-poważny Problem !!!!

Cytat:
Napisane przez Monia-22
Witam!
Mam stepper skrętny (na pudełku napisane stepper twister-to chyba to samo prawda?)-jednak wydaje mi się że mam złe ustawienia. Mam lekki opór (najmniejszy) ale mogę cwiczyć na nim tylko 5 minut-bo jakoś dziwnie są skierowane w dół te całe pedały....i strasznie bolą nogi-a najgorsze jest to że nie mogę ćwiczyć prosto tylko muszę być pochylona bo inaczej nie daje rady...Dodam ze na mojej instrukcji napisane jest żeby ćwiczyć dziennie 5 minut a jak juz się nabierze kondycji i wprawy (dla tych zawodowców) to 10 minut-dziwi mnie to....bo zazwyczaj tłuszcz się spala po 30 minutach-czyż nie????A na moim idzie ćwiczyć bardzo krótko-właśnie tak do 5 minut-nie wiem-moze mam źle zamontowane...strasznie bolą mnie stopy i cięzko ćwiczyć tak-czy któraś z was tak ma-naprawdę 5 min to max.....ćwiczę w adidasach....a jak czytam ze cwiczycie 40, 50 min. to mi aż słabo -bo u mnie nie idzie.Dodam że kondycję mam dobrą bo ćwiczyłam na normalnym stepperku własnie tak długo i wszystko było ok....co mam zrobic??????Dlaczego na tym steperze jest wskazówka zeby 5 minut ćwiczyć?Czy to nie jest stepper skrętny?????
Ja też mam taki, że 15 minn to max. Chociaż na początku to po 10 min myślałam że umrę Ale myślę że nie powinno sie też z tym czasem ćwiczenia przesadzać, bo mi np. zaczęły sie rozrastać łydki Tkże lepiej sobie ćwiczyć 5-10 min dziennie + jakieś inne aeroby na spalanie tłuszczyku

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora