2010-06-29, 20:19
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chorwacja wymiana waluty
Cytat:
Napisane przez MalaLejdi
W ten piątek w nocy ok godziny 22 wyjeżdzamy swoim samochodem do Chorwacji- planujemy jechać całą noc i dotrzeć na miejsce w sobotę w godzinach popołudniowych....
W sumie nie wiem jeszcze do jakiej miejscowości pojedziemy, ale polecają nam Istrię, Orebic, Dalmacjię i nie mamy pojęcia, dokąd się wybrać, ponieważ pierwszy raz jedziemy do Chorwacji i to jeszcze w ciemno( mam nadzieje że ze znalezieniem noclegu nie będzie problemów  )
Chcielibyśmy trawić na piękną miejscowość(nie musi być duża) ale taka akurat dla młodych ludzi- jakieś imprezy, no i żeby nie było AŻ tak drogo.... Co możecie nam polecić????
I mam takie pytanie- czy tu w Polsce mamy już wymień sobie pieniądze na euro czy na kuny??? Bo słyszałam, ze w Chorwacji nie ma możliwości wymiany polskich złotówek na kuny czy euro
Wdzięczna będe za jakiekolwiek wskazówki/rady dla nas, ponieważ pierwszy raz jedziemy do Chorwacji i nie wiemy czego możemy się spodziewać lub co nas może tam zaskoczyć??
A czy ktoś się orientuje czy możemy z polski zabrać wódkę do Chorwacji??Nie będzie żadnych problemów podczas kontroli, bo słyszałam że można wziąść 1 l wódki na jedną osobę??
POzdrawiam 
|
Polecam wymienić złotówki na kuny w Polsce, na płaceniu w euro w Chorwacji sporo się traci.
|
|
|