2010-07-01, 20:52
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żel Neostrata rozjaśniający.
Żel na pewno działa na wszystkie rodzaje przebarwień, tylko że jest bardziej skuteczny przy pigmentacyjnych. Przebarwienia potrądzikowe mają to do siebie, że znikają bardzo długo, a składniki w nim zawarte mogą tylko ten proces przyspieszyć. Osobiście nie kupiłbym tego żelu. Po pierwsze zawiera hydrochinon, substancja która coraz częściej uważana jest za rakotwórczą a na pewno szkodliwą. Po drugie cena - pewnie dosyć wysoka. I po trzecie - są lepsze i tańsze specyfiki.
Sam miałem takie przebarwienia, miałem różową twarz jak świnia i używałem Atredermu. Pięknie złuszczył skórę, pogrubił ją i wzmocnił. Dosłownie odczułem tzw. efekt nowej skóry.
Jedyna wada to taka że jest na receptę i można zacząć go używać na jesień, gdy Słońce słabo świeci. Na prawdę mocno działa.
Zapomniałbym o jeszcze jednym kremie na przebarwienia. Acne-Derm, czyli 20% kwasu azelainowego. Dostępny bez recepty za 18 zł (20 ml). Można też kupić zamienniki: Hascoderm 25 zł (30 ml) i Skinoren. Czytałem kiedyś o nim na forach i opinie były nadzwyczaj pozytywne jeśli chodzi o usuwanie przebarwień.
Używając tego żelu Neostrata i Atredermu trzeba pamiętać o FILTRACH UV. Ja nie jestem jakimś maniakiem filtrowym, ale na lato to jest bezwzględnie konieczne.
Edytowane przez kondziel
Czas edycji: 2010-07-02 o 09:17
|
|
|