2010-07-01, 23:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
moncia,
co do ilości kcal, to trochę trudno mi powiedzieć, ponieważ nie znam Twoich ostatnich jadłospisów a do tego ich wartości odżywczych, ale wiem, że za każdym razem zastanawiam się, czy aby na pewno dostarczyłaś te min. 1200kcal 
a tak poza tym, to ten przyrost wagi najprawdopodobniej jest spowodowany właśnie ilością kcal i zbliżającą się @ oraz metabolizm, skoro masz go rozregulowanego nie jest to wina mięśni (tak mi się zdaje), ponieważ nie brzmi to na aż tak ciężki trening, aby miały Ci się budować same mięśnie, które by tę wodę tak bardzo zatrzymywały może w jakimś stopniu, ale raczej niewielkim 
dlaczego miałaś nie pisać jadłospisu 
Pozwolę sobie to w ten sposób przedstawić:
Śniadanie
2 jajka na twardo + pomidor+ bułeczka razowa = 300kcal
obiad filet z kurczaka pieczony na teflonie z warzywami różnego rodzaju( marchewka, seler, por i cukinia) + sałata zielona z jogurtem = trudno powiedzieć, bo nie znam ilości, ale powiedzmy, iż 350kcal
teraz woda + budyń bez cukru na chudym mleku = to samo co wyżej, ale ok. 260kcal
mam zamiar jeszcze zjeśc 1 bułeczkę grahamkę i szynkę z indyka + ogóreczek małosolny = max 200kcal (bliżej 150)
W sumie: 1100kcal liczone na górkę
No i ten wynik chyba mówi sam za siebie? 
poza większą ilością kalorii, to na kolację nie jadłabym grahamki, tylko jakieś białko 
Ważenie sie codziennie jest ok tylko wtedy, jeśli zachowa się zdrowy dystans do wagi, bo ona może być nieco zmienna ale uważam, ze warto - sama tak robię, większa kontrola 
Co do wody - skoro dużo pijesz, to nic dziwnego, iż masz brzuszek jak balonik jeszcze tylko pytanie: w jaki sposób pijesz tę wodę i jaką? gazowana/niegazowana oraz z butelki/szklanki i szybko/wolno; dużymi łykami/małymi -> to istotne 
madziuunia,
myślę, iż w Internecie znajdziesz pomiary typowych produktów, jak np. 1szkl płynów = 250ml 
No i o mnie:
Na kolację:
czubata łyżka wieśniaka (szacuję ok. 50g) + 2 ogórki gruntowe +trochę cebulki, sól, pieprz = 70kcal
po 30min pływania, ok 20.00 zjadłam 1jabłko (ok 250g) = 90kcal
przed biegiem 1cytryna = 36kcal
trening:
30'pływanie + 1h 20'biegu (ok. 12-14km na zmiennym terenie) + 1h15' ćwiczeń: ok 10'ćw z serii + 15'brzuch z Tamilee + 2x8'legs + 8'stretch + 10'wymachów nogami + 5'innych takich
Czas edycji: 2010-07-01 o 23:08
|
|
|