2010-07-02, 09:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Student=wydatki
Cytat:
Napisane przez natturel
Czesc, mam pytanie do wszystkich byłych i tych wciąż uczących sie studentów jakie sa wasze miesieczne wydatki??? Jak oszczedzacie???
1. Koszt akademiku badz mieszkania(jakie warunki, ile osob w pokoju/ieszkaniu) +jakie miasto
2. Jedzenie (gotujecie sami, restauracje, czy przywozicie jedzonko od rodzicow co tydzien)
3. Kino/teatr/imprezy- czy wystarcza Wam rowniez na przyjemnosci tego typu(badz inne jakie?)
4. Koszt miesiecznika + bilety do domu+telefon
5. Książki/ksero
6. Inne wydatki jesli sa
1+...+6=?
|
1. pokój jednoosobowy w mieszkaniu samodzielnym 350zł + 10zł internet + rachunki co 2 m-ce (rózna suma)
2. gotowałam sama, rzadko na miescie. Od rodziców czasem cos przywiozłam ale tylko tyle ile potrzebowałam na 1 obiad. Wiadomo jak się mieszka samemu to nie można robić zapasów bo wszystko zdazy sie zepsuć zanim się zje miesięcznie nieco poniżej 300zł
3. dało by się przyoszcedzić na impreze - gorzej z czasem najczesciej piwko ze znajomymi i tylo. Dyskoteki są za drogie (tj. jak dla kogo), najpierw drogi wstep, a potem tez nie lepiej->piwo b.drogie, a w nocy brak mpk i jak sie nie ma mieszkania w centrum to trzeba brac taxi mnie i moich znajomych nie było na to stac
4. miesieczny mpk to u mnie 60zł, ale to zlaezy do miasta np. mój brat w krakowie chyba płaci mniej za bilet
5. studnia bez dna. na poczatku semestru jakies 100zł -150- jeśli wszystko tylko kserujesz a potem juz zostaja pomniejsze [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG]rzeczy do kserowania. mysle ze jakies 10-20zł tygodniowo
6. a to juz zalezy na co ktos chce wydawac. W moim "zestawieniu" nie uwzglednialam np. kosmetyków, ubrań itd
|