Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - matura 2010 z matematyką ;/
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 14:12   #222
see
Zadomowienie

Dot.: matura 2010 z matematyką ;/

Cytat:
Napisane przez WhyNotPL Pokaż wiadomość
Nie chce mi się wierzyć w to co piszesz. Skoro taka sytuacja miała miejsce i nie była to sporadyczna rzecz trzeba było udać się grupką ludzi do dyrektora z stosownym pismem w tej sprawie. Lub chociaż zainteresować tym kogoś np wychowawcę.
Ja miałam bardzo podobną sytuację - nauczyciel zawsze dostawał klasy z rozszerzoną matmą, gdzie nikt nie miał większych problemów z opanowaniem materiału. I nagle trafiła mu się klasa humanistyczna, gdzie średnio połowa nie zaliczała sprawdzianu. Oczywiście, tłumaczył, ale co z tego, jeśli robił to szybko i sam rozwiązał dwa, trzy przykłady i na tym koniec, połowa klasy siedziała i nie wiedziała o co chodzi. Na początku dawaliśmy sygnały wychowawczyni, ale ona stwierdziła, że nie można nic zrobić. Po rozmowie z dyrektorem, gdzie poszła trójka klasowa, usłyszeliśmy "Niestety, nie można nic zrobić, plan jest tak ułożony, a poza tym ten nauczyciel jest bardzo dobry, ilu miał olimpijczyków..." .
Każda próba rozmowy z nim, okazywała się klęską, bo przecież on nam podaje definicje i robi przykład. W ogóle przerwa to święta rzecz, więc w życiu się nie zgodził, żeby coś dodatkowo wytłumaczyć. W końcu wszyscy dali sobie spokój i większość osób chodziła na korepetycje.