2004-06-18, 13:32
|
|
Wtajemniczenie
|
Re: Sprzątanie po psach
Gosiabie napisał(a):
> Ja zaś uważam, że aby posiadać dziecko powinny być przeprowadzane testy psychologiczne, które zweryfikowałyby kto nadaje się na rodzica.
A wiesz, to by był ciekawy pomysł. Jest tylu rodziców, którzy nie powinni być rodzicami z różnych względów: albo nie interesują się dziećmi, są pijakami, albo na za wiele im pozwalają (bezstresowe wychdozanie ) i potem wyrasta nam młodzież, jaką widzę na moim osiedlu - straszne, rozwydrzone bachory, przekrój od 5 lat do 20.
Bardzo mi się nie podoba np. jak matka jedzie z dzieckiem autobusem i dziecko skacze w butach po siedzeniu, wydziera się, a mamusia nic, bo przecież to tylko dziecko i musi się wykrzyczeć, a ludziom od jazgotu w uszach piszczy, a buciki zabłocają siedzonko. Ale to tylko dziecko przecież! Nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ja sama na pewno taką mamusią nie będę, ale jest takich naprawdę dużo.
O wiele bardziej podoba mi się jak mama uspokaja dziecko i tłumaczy mu, dlaczego w autobusie nie można krzyczeć i łazić w butach po siedzeniach. Bo nie lubię jak matka mówi "przestań bo ci wleję".
Jednak takie testy nie przeszłyby nigdy w życiu, bo byłoby to naruszenie wolności człowieka a poza tym co z wpadkami?
|
|
|