Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-06, 07:20   #2013
Katarina89
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Heheh - fajna masz rodzinke. U mnie na razie jest 3:1 na dziewczynke, choc ja mam wrazenie ze bedzie chlopak. Wg tej tabelki - jesli bym sprawdzala w kwietniu (29lat) to wychodzi chlopak, a jak np. dzisiaj to dziewczynka - bo mialam urodziny niedawno po prostu

A czemu ty jestes na diecie? masz nadwage, za duzy poziom cukru czy jak?
Ja to bardziej tyje, niz chudne-wczoraj sie wazylam i znow +1kg, ale to moze dlatego, ze po jedzeniu
Nadwagę? Nie, co prawda nie jestem chuda, ale wg BMI mieszczę się w normie. Mój pierwszy ginekolog (ten spod Wrocławia, z przed przeprowadzki) zlecił mi od razu do badań krzywą cukrową. Na czczo wyszło 100, a po 1h i 50g glukozy 169, także za wysoki wynik, jak stwierdził mój obecny gin i podejrzewa cukrzycę ciążową, dlatego na razie zalecił mi dietę... Mam zrobić badania (już z dietą), tym razem na czczo i 75g glukozy (nie wiem jak wypiję to świństwo) po 1h i po 2h od poprzedniego badania... Jak wyniki będą dobre, to dobrze, a jak nie, to mnie wyśle do jakiejś poradni (podobno najlepsza w mieście) dla kobiet z cukrzycą ciążową (na szczęście nie będę tam leżeć) i będę pod obserwacją (dieta + częste wyniki, itp).
Ale w życiu bym nie powiedziała, że będę tęsknić za normalnym białym chlebem i za młodymi ziemniaczkami...
Nigdy nie miałam problemów z cukrem, w mojej rodzinie też cukrzyca raczej nie występuje (jedyna osoba jaką kojarzę to siostra mojej babci), słodyczy nie jem dużo, po prostu średnio za nimi przepadam i jem zwykle tylko jak mam na coś ochotę, herbatę słodzę tylko 1 łyżeczkę (kawy nie piję). Mój TŻ mówi, że jeśli już u kogoś powinna wystąpić cukrzyca to u niego, bo słodyczom ciężko mu się oprzeć, a samą kawę słodzi 10 łyżeczek ^^

Edytowane przez Katarina89
Czas edycji: 2010-07-06 o 08:35
Katarina89 jest offline Zgłoś do moderatora