2010-07-06, 10:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
Napisane przez magdaka13
Na glukoze jest sposob - wez sobie kilka plasterkow cytryny i zagryzaj popijajac. Aha i jak juz wezmiesz ost. dawke to po pobraniu krwi posiedz troche - bo moze ci sie slabo zrobic. Niby glukoza daje energie, ale rownie szybko sie ja traci-przynajmniej u mnie tak bylo.
Ja akurat tez mialam to badanie w zeszlym roku robione przez moja gin - jako ost. przed starankami. U mnie akurat wyniki zawsze wychodza w gornej granicy normy i lekarz na razie nic nie mowi. Co prawda mam mame chora na cukrzyce i podejrzewalam, ze u mnie ta cukrzyca w ciazy tez wyjdzie, ale na razie nie ma problemu.
A slodycze uwielbiam, choc w ciazy jakos tak nie mam specjalnej ochoty, tak samo jak na gulasz i potrawy z miesa mielonego. Za to hurtowo wciagam owoce.
Mi pewnie to badanie zleca pozniej...no ale zobaczymy...
|
ja mialam badanie obciazenia glukozą w 7 m-cu, to standardowe i pamietam ze byla to dla mnie meczarnia... nudzialam sie przez ta godzine niemilosiernie, bylam w jakiejs prywatnej przychodni, ktora miala malutka poczekalnie i nawet nie dalo sie wygodnie usiasc.... pamietam, ze wyszlo w normie. Za to moja siostra miala cukrzyce ciazową i w ciazy takze miala scisla diete, tez schudla ale to dla dziecka nie jest niedobre o ile dieta jest odpowiednia.
glukoza faktycznie jest oblesna w smaku ale da sie przezyc, nie takie rzeczy sie piło   
ja mam jutro wizyte i usg genetyczne. wsyztsko na pewno bedzie ok, raz ze jestem stosunkowo mloda , dwa ze corka jest zdrowa, a trzy no po prostu MUSI byc dobrze
trzymcie sie, ja jade do mamy z mlodą. nudzi nam sie, pogoda sie popsula
|
|
|