2006-06-11, 20:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza depilacja plastrami woskowymi
Cytat:
Napisane przez Midi
Maripossa, przyjrzałam się tym woskom, o których piszesz (z Allegro). Czy używasz ich też do depilacji bikini? Jeśli tak, to jak się sprawdzają?
A miałaś może mleczko po depilacji z tej firmy? Szukam też czegoś, co by łagodziło podrażnienia - po depilacji bikini (używam pasty cukrowej) mam niestety ciemnoczerwone plamo-krostki w miejscu mieszków - nie ropieją, są raczej takimi jakby siniakami. Pierwsza tura tych siniaków jest od razu po, a następna ok. 1-1,5 tygodnia po - kiedy włosy zaczynają odrastać i próbują się przebić przez skórę. Nogi robię depilatorem i żadnych problemów nie mam, ale z tym bikini to jest mega-problem 
|
Wiec tak: ja osobiscie nie robilam sobie depilacji w okolicach bikini. Robily to natomiast moje kolezanki i nie wspominaja tego dobrze tzb. poprostu duzy bol i duze zaczerwienienie, ktore schodzilo po ok.2 dniach. To normalne, bo skora tam jest niezwykle wrazliwa, dlatego trzeba uzywac najdelikatniejszych woskow. Niby pasta cukrowa uchodzi za taka, ktora najmniej narusza strukture skory, ale to jest jednak bikini...Co do sincow, to może być to oznaką wylewów podczas depilacji (poprostu wyrywanie wloskow bylo tak mocne ze doszlo do wylewu). Radzilabym w tej sprawie skontaktować się z kosmetyczką, co ona w takim wypadku by poradzila na twoj problem: czy zaprzestac depilacji depilatorem/woskiem i zaczac depilowac ta okolice kremem rozpuszczajacym wloski, golarka lub poprostu maszynka (to chyba najgorsze wyjscie ). Nie musisz przeciez od razu decydowac sie na zabieg u niej, warto podejsc i poprostu zapytac
Co do innych produktow tej firmy (mleczek, olejkow itp...) to mialam z nimi do czynienia na pracowni sa bardzo fajne i pomagaja zalagodzic podraznienia.
Poza tym: wiadomo, ze jesli bedziesz robila tylko depilacje okolicy bikini, to z czasem bol zacznie malec a wloski beda slabsze i ciensze, tylko nalezy pamietac ze to nie są nogi czy rece i traktowac te okolice z naprawde duza ostroznoscia! Nie robic nic na sile przedewszystkim! Jesli skora daje jakies odczyny alergiczne czy tak jak u ciebi since radze sie skontaktowac z kims kto moglby to ocenic i wtedy doradzic
Pozdrawiam.
|
|
|