Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drożdże do picia na trądzik...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-08, 14:39   #1
patkaa13
Przyczajenie

Drożdże do picia na trądzik...

Hej! Wyczytałam dzisiaj w internecie, że drożdże w tabletkach, a nawet takie do picia pomagają na trądzik.
Potrzebuję właśnie kilku wskazówek na ten temat, gdyż nie wiem dokładnie jak to zrobić... Nie udało mi się znaleźć tego w internecie, więc pytam sama...
- W jakiej wodzie należy je pić (zimna, gorąca) ?
- Jak "zabić" w nich te bakterie?

` Jeśli chodzi o te "zabijanie" ich, to wyczytałam to na pewnej stronie, ale tak nie zostało to dokładnie wyjaśnione... A to właśnie fragment tekstu:

Z piciem drożdży może być pewien kłopot. Wprawdzie w taki sposób przyjmowane drożdże na trądzik są najbardziej skuteczne, ale wiele osób zaniedbuje podstawową zasadę związaną z ich spożywaniem. Nie wystarczy bowiem kierować się przepisem. Nie każdy przepis na drożdże na trądzik do picia ją uwzględnia. Nie wolno spożywać ich przed „zabiciem”. Innymi słowy, jeśli chcesz pić drożdże na trądzik musisz postąpić jak Franz Mauer bohater Psów – „zabić ich wszystkich”, czyli rzecz jasna chodzi o zabicie bakteri! Jeśli wypijemy „żywe” drożdże na trądzik możemy nabawić się problemów jelitowych lub nawet choroby zwanej drożdżycą. Bakterie z drożdży zaczną pobierać z naszego organizmu witaminy.

patkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując