Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moi rodzice palą :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-06-29, 11:39   #7
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte
Re: Moi rodzice palą :(

April, co do ignorowania: nie czu się ignorowana przez rodziców Palacze tak mają, tak samo jak alkoholicy czy narkomani. UDAJĄ że nie widzą problemu, że problemu nie ma.

U mnie pali tata. Od 35 lat chyba. Już kaszle co 5 minut (odkrztusza), ale tematu w ogóle nie ma. Mama kilka razy w miesiącu Mu "truje" żeby rzucił, albo chociaż palił mniej, a On Ją właśnie zbywa: szybko mówi "dobrze" i zmienia temat albo wychodzi do innego pokoju / kuchni itp.

Mi to tak strasznie znowu nie przeszkadza, bo tata ma zakaz palenia w moim pokoju, poza tym ja sama czasem popalam do piwka (a na codzień nie) ale moja biedna mama to jest zamęczona już tym dymem (od 25 lat)

Ale nic się nie da zrobić Wyobraź sobie, że nawet straszenie go rakiem płuc nic nie daje! Jak jest jakiś program w TV to tata przełącza, a jak my coś na ten temat mówimy (np. żeby poszedł na prześwietlenie płuc) to zatyka uszy i coś głośno śpiewa, żeby nie słyszeć

Jeśli chodzi o szkodzenie Tobie: poproś tatę (albo wręcz nie pozwól) palić w Twoim pokoju. I w ogóle przy Tobie. Mi się chociaż to udało.

Tylko najbardziej to boję się o Jego zdrowie. Pali prawie paczkę Irisów mentolowych dziennie, boję się, że to się w końcu źle skończy
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując