2010-07-17, 14:30
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: "rozwolnienie"
Cytat:
Napisane przez Vadrouille
Jak to wzięłaś tabletkę za wczoraj? Aktualnie nie przyjmuje tabletek antykoncepcyjnych, ale o ile mi wiadomo to nie można brać podwójnej dawki! to nic nie pomoże (a może tylko zaszkodzić)!
Biegunka może przeszkodzić wchłonięciu się tebletki i tym samym zmniejszeniu skuteczności antykoncpecyjnej, ale to zależy od tego po jakim czasie od wypicia tabletki nastąpiła biegunka. W takich wypadkach najlepiej dodatkowo zabezpieczyć się dodatkowo prezerwatywą i nie brać jakichś dodatkowych dawek! Z resztą wydaje mi się, że te wszystkie informacje które tu podałam są zamieszczone na ulotce dołączonej do tabletek.
|
Można wziąć dwie naraz. Jeśli pominęło się jakąś tabletkę, to należy jak najszybciej przyjąć kolejną nawet jeśli wiąże się to z wzięciem dwóch tabletek jedna po drugiej.
Jeśli wymioty lub biegunka wystąpiły w ciągu 4 godzin od połknięcia tabletki, to powinnaś wziąć jak najszybciej następną, ale skoro cały dzień miałaś biegunkę, to dobrze zrobiłaś, że nie wzięłaś jej od razu, bo wciąż nie miałabyś pewności, czy się wchłonęła.
Trzeci tydzień jest najbezpieczniejszy więc tym wczorajszym seksem aż tak bardzo bym się nie martwiła, ale i tak dla pewności połączyłabym opakowania.
|
|
|