2010-07-18, 21:33
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak pozbyc się kompleksów
Cytat:
Napisane przez Kjufffka
Pomóżcie jak mam pozbyć się kompleksów a właściwie jednego. Praktycznie zawsze nienawidziłam swojego wyglądu, a najbardziej twarzy,nie podobają mi się moje brwi i czoło uważam, że mam trochę za wysokie czoło, a brwi hmm... mam za gęste (tak mi się zdajee).Często myślę jak go poprawić, ale zaraz potem uświadamiam sobie, że i tak będę wyglądać źle, więc przeważnie chodzę z grzywką sięgającą (jak ją wyprostuje bo mam dosyć kręcone włosy) troszkęę za nos (ale normalnie sięga mi do połowy oka).
Przez ten kompleks też jestem bardziej wstydliwa. Moi znajomi mówią, że jestem ładna ale nie wiem czy nie mówią tego żebym się lepiej poczuła. Mam nadzieje że pomożecie  ;]
Tak w ogóle to mam 16 lat ;pp
|
Po 1 - taki wiek z czasem kompleksy przechodzą, ja też w tym wieku, i gdy byłam trochę młodsza, widziałam w sobie same wady, teraz dużo bardziej się sobie podobam, ale to chyba głównie dzięki sposobowi myślenia...
Po 2 - gęste brwi to nie jest akurat taki wielki problem; mój ojciec ma wieelkie krzaki, moje też są gęste, kiedyś ich nie cierpiałam, schodziły mi się nawet nad nosem Ale odkryłam, że można je po prostu wyskubać Oczywiście z umiarem. Z gęstymi brawiami można zrobić wiele, jest pole do popisu, ładnie "wymodelowane" nadają charakteru twarzy, nie musisz ich sztucznie poprawiać, przyciemniać, domalowywać, czy nie wiadomo co tam jeszcze. A i ładne brwi od razu zmieniają wygląd czoła.
Po 3 - jak Ci ktoś dobrowolnie mówi, że jesteś ładna, to może sama sobie wyszukujesz problemy (niektórzy tak już po prostu mają ); gorzej jakbys nigdy komplementów nie słyszała...
|
|
|