Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 22:22   #2168
quesadila
Raczkowanie

Dot.: Chna, henna - rude na naturalnie ciemnych włosach

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
to jaką hennę polecacie? jeśli ta z Venity nie jest w pełni naturalna, to jaka inna? jestem blondynką, a chciałabym mieć rudy kolor, ale nie za mocny. chciałabym też, żeby się długo trzymał. proszę o odpowiedź
Używałam czystej henny z Mazideł i pod względem zmielenia i wlasciwosci pogrubiających i nabłyszczających włosy jest super.
Może zacznij od systematycznego zbierania włosów ze szczotki do jakiegoś woreczka. Bedziesz mogła zrobić próbę, bo przy jasnych włosach efekt może być bardzo intensywny.
Ja za pierwszym razem trzymałam przez godzinę przygotowywaną przez noc czystą hennę z małą ilością soku z cytryny [łatwo przesuszyć moje cienkie blond wlosy]. Tuż przed aplikacją polączylam ją z odżywką Waxa- niestety sama henna zbyt mnie przesusza.
Mimo, że wcześniej zrobiłam próbę na kępce włosów, o której pisałam na początku, to efekt byl dużo bardziej intensywny, bo te wlosy ze szczotki były matowe, a na głowie miałam blyszczace...
Dla mnie zbyt intensywny, a na pewno za bardzo czerwony, lepiej mi w rudym złotym, niż rudym czrwonym.
Następnym razem zmieszałam cassię- dającą żółtawy odcień z henną w stosunku 3:1 i odcień wyszedł lepszy, ale nadal zbyt intensywny. Poza tym cassia wypłukuje się dużo szybciej, niż henna, wiec znowu miałam na głowie zbyt czerwono. Także chyba muszę wrócic do chemicznych farb. Henna jest dobra dla ciemniejszych włosów, i dla osób, którym zależy na czerwonym odcieniu.
Piszę tu o czystych ziołach, a nie o mieszankach z chemicznymi dodatkami.

Przede wszystkim wypróbuj najpierw, bo henny nie pozbędziesz się z włosów tak latwo jak farby.

Poniżej moje włosy tydzień po hennowaniu.
quesadila jest offline Zgłoś do moderatora