2010-07-19, 18:30
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
Napisane przez justi699
dziewczyny mam licencjat z op-wych, co zrobić na magistrze, mam trzy opcje: szkolna i opiekuńcza, resocjalizacyjna i terapeutyczna z rehabilitacją
jak myślicie co najlepiej?
|
ja bym wybrała terapeutyczną
Cytat:
Napisane przez lalaith
Jest tu może ktoś kto zaczyna studia pedagogiczne na UJ-cie??? Bo ja właśnie skończyłam i mam masę materiałów których chcę się jak najszybciej pozbyć!!! Pisać na pw.
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------
np pedagogikę szkolną, pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną, resocjalizację, nauki o rodzinie, logopedię albo jakąś specjalizację na pedagogice np terapię bo na wielu uczelniach pedagogicznych specjalizację wybierasz dopiero po 3 roku. Może się zdarzyć że będziesz musiała odrobić jakieś przedmioty z licencjatu ale nie będzie tego dużo.
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------
Zdecydowanie to pierwsze bo w przedszkolu na wychowawcę jest wymagany magister z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej, a to chyba to samo.
Ja bym wzięła doradztwo, bo jest bardziej nietypowe, o-w jest na każdej uczelni, a potem jak tych pedagogów tyle wyjdzie to ciężej będzie o znalezienie pracy.
|
Cytat:
Napisane przez lalaith
Pomoc nauczyciela przedszkolnego to nie trzeba mieć do tego studiów wyższych, można być po zawodówce.
A co robi? Tak jak na praktyce, co sobie zażyczą: pielęgnacja dzieci, pilnowanie, pomoc przy karmieniu, usypianie, puszczanie i czytanie bajek, organizowanie im zabaw, zajęć sportowych, plastycznych, edukacyjnych. Ważne żeby zajmować się wszystkimi dzieciakami naraz a nie patrzeć na jedno.
|
ja właśnie od 1 roku mam specjalizacje...;/
też tak właśnie myśle...tylko że po tym chyba też trudno o prace nawet nie wiem czy nie bardziej jak po opiek-wych...
|
|