Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracodawca nie zlozyl pitu!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-19, 18:54   #1
Fakirka
Przyczajenie

Pracodawca nie zlozyl pitu!

Witam serdecznie!

Z gory przepraszam, jezeli taki watek juz istnieje(nie znalazlam) i jezeli jest to nieodpowiednie podforum prosze o przeniesienie.

Sytuacja wyglada tak: Maz do tej pory nie otrzymal zwrotu podatku ( rzedu ok. 200,-), w zwiazku z czym wybral sie dzis do urzedu, zeby sprawdzic czy figuruje w statystykach. W kwietniu zglosil sie do szefa, zeby go rozliczyl, uaktualnil tez nowe dane dotyczace miejsca zamieszkania i przydzielonego urzedu. Otoz okazalo sie, ze tak jak podejrzewal pit nie wplynal.

W zwiazku z tym mam pytanie do osob orientujacych sie we wspomnianej tematyce badz tych, ktore mialy stycznosc z podobna sytuacja. Jakie kroki powinnismy teraz podjac, czy to zglosic, jezeli tak to gdzie- urzad, policja?. Rmua za kazdy mc byla co prawda wystawiana, ale jak to ksiegowa powiedziala, mozna ja samemu wydrukowac i nie stanowi podstawy dowodowej ani prawnej w dochodzeniu praw. Niestety jestem kompletnie zielona w tych sprawach i nie wiem, gdzie oprocz porady prawnej moglabym zasiegnac rzetelnych informacji.

Z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje.
Fakirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując