Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-20, 12:12   #2568
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
OOOOO a powiedzcie...zastanawiały ście sie juz nad imionami????Jakie są wasze propozycje????

1)Może ja zaczne.......córeczka: Nadia synek: Krystian.

a drugie pytanie...
2) czy chcecie znać płeć Waszego dziecka w miare możliwosci jak najszybciej?????\

My chcemy, chociażby dlatego by zwracac sie do dzidzi po imieniu i samemu oswajac sie do plci dziecka a po drugie wyprawka ...jest tyle slicznych rzeczy ale wiekszosc wyraznie nakierowana na chlopca lub dziewczynke malo jest takich nautralnych ladnych ubranek czy poscielek,,

ODPOWIEDAJCIE
Oj my z mężem to jeszcze przed ciążą nad imionami się zastanawialiśmy. A ile było pomysłów. Ostatecznie wybraliśmy dla dziewczynki imię Martyna (ma imieniny dokładnie w datę naszego ślubu - 30stycznia), a dla chłopca Nikodem. No i chcemy znać płeć dziecka jak najwcześniej. Choćby po to, żeby wiedzieć, jak mówić o maluszku, czy się do niego zwracać. No i pokoik niedługo będziemy urządzali dzidzi, chciałabym wiedzieć, jaki wybrać kolor ścian, mebelki, pościel etc.

A co do imion to ostatnio wszystkie moje kuzynki, koleżanki i znajome wybierają dla córek imię Julia, Zazanna lub Wiktoria...też się spotkałyście z taką popularnością tych imion?? Myślę, że jak nasze pociechy pójdą do szkoły, to np. imię Julka będzie tak popularne, jak za naszych czasów Kasia czy Monika. Modne się ostatnio stały te imiona.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-07-20 o 12:15
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora