Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naturalissa (d. Naturalis) - sklep z surowcami i półproduktami kosmetycznymi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-20, 16:37   #469
Maria221
Wtajemniczenie

Dot.: NATURALIS - nowy sklep!

Ja mam cynk i wierzbownice i jestem b. zadowolona. Mam nużeńca na twarzy (roztocze), i mimo że mam suchą cerę, aby zwalczyć nużeńca muszę ją czasem podsuszyć. Oba specyfiki nadają się do tego doskonale, przy czym nie wysuszają cery na wiór. Jedyne mniejsze, które mi się lekko przetłuszcza to nos, wierzbownica i cynk ograniczają przetłuszczanie. Dodaję też algi bioferment z mazideł, to wszystko zatopione w mleczku manuka/owsianym (w Mazidłach), lekkie, przyjemne, dobre na lato, algi głęboko nawilżają i oczyszczają pory na nosie. Dodaję je też do toniku z glukonolaktonem, przepis mam od Kesji:

hydrolat - do 100%
gluconolakton - 6%
arginina - 3%
mleczan sodu - 3%
Ga - 2%
cynk - 0,5%
wierzbownica - 1%

te dwa ostatnie sama dopisałam i dodałam. Tonik jest b.fajny, nie szczypie, dobry dla naczynek, jak ktoś ma tłustą skórę, to może być zadowolony. tylko trzeba pamiętać, że glukonolakton lepiej rozpuszcza się, w gorącej kąpieli wodnej, potem dodajecie Ga, następnie, po ostudzeniu, resztę składników.

Czy jest tu ktoś z Trójmiasta, kto chciałby zamówić coś w Naturalisie? bo jak się nas więcej zbierze, to może jakaś organizatorka z Trójmiasta zorganizuje zakupy w tym sklepie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując