Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ambicja to ja! Wątek dla tych ambitnych za bardzo (ale pozytywnie:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-20, 16:55   #184
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna
Dot.: Ambicja to ja! Wątek dla tych ambitnych za bardzo (ale pozytywnie:)

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Witaj say-hello no pewnie że możesz dołączyć

Myślałaś może o zrobieniu "tablicy marzeń"?
A właściwie to pytanie do Was wszystkich Znacie to? Kiedyś postanowiłam, że taką zrobię - problem w tym, że wolałabym wersję wirtualną. Chyba nawet się na taka skuszę

"Vision board, czyli inaczej „tablica marzeń”. W filmie „The Secret” (polecam, jest nawet na YT) pojawia sie informacja o pewnym amerykańskim przedsiębiorcy. John Assaraf, bo o niego chodzi, opowiada tam o tym, jak spełniły się jego marzenia.

Oto cytat:

"Wszystko zaczęło się od stworzenia tablicy marzeń – wycinał i przyczepiał do tablicy obrazki i zdjęcia przedmiotów, o których marzył. Były to samochody, dom, ilość pieniędzy, jaką chciałby zarabiać, miejsca, do których chciałby się udać itd.

Tak opisuje „Vision board”:
„Vision board to sposób na tworzenie klarowności wobec życia, jakie pragniemy dla siebie stworzyć. Wybierając szereg silnych, wymownych, znaczących obrazów i mocując je tablicy, na którą patrzymy wiele razy w ciągu dnia, skupiasz swoją uwagę na tym, co ma dla Ciebie znaczenie i czyni z tego Twój cel. Stworzenie tablicy marzeń pozwoli Ci przyciągnąć do Twojego życia rzeczy i sytuacje, które chcesz mieć, przeżyć, osiągnąć czy zrobić. Otaczając się obrazami z życia, jakiego pragniesz, sprawiasz, że Twoje życie posuwa się w kierunku pasującym do tych obrazów.”

Stworzenie tablicy to jednak jeszcze nie wszystko. Jak opowiada, przez następne dwa lata codziennie siadał przed tą tablicą i przez kilka minut wyobrażał sobie, że ma to wszystko naprawdę już teraz. Nasycał to wyobrażenie silnymi, pozytywnymi emocjami.
Po 5 latach uświadomił sobie, że posiada większość z rzeczy, które wcześniej umieścił na tablicy!"

Co o tym myślicie?
Dawno o tym gdzieś słyszałam. Bardzo fajna sprawa!!!
Myślę o zrobieniu czegoś takiego na poważnie...
ale to po przeprowadzce jeśli takowa nastąpi w ogóle

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora