2010-07-23, 13:49
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Cytat:
Napisane przez wioleta701
watek ma 140 stron zanim go przeczytam to mi moje naturalne włosy odrosna heheheeh wiec bylabym wdzieczna za jakis dokladniejszy namiar  np miedzy 70 a 90 strona 
no i z tego co czytalam do tej pory to znaczenie ma wyjsciowy kolor i refleks, dlatego zamiescilam zdjecia żebyście pomogły mi go zneutralizowac tę rudość czy miedz czy cokolwiek to jest..... tylko nie wiem czy popielem, czy metalicznym odcieniem..
|
O ile dobrze pamiętam, to przepis - i mi podawany - na ten kolor z 4 zdjęcia autorstwa Matys-Magdy: Wella Color Touch 7/89 + 6/71 - przy czym CT jest zmywalny 
Miedziany/rudy kolor włosów neutralizuje fiolet. Czyli albo dodajesz mixton, albo odpowiednią tonację po przecinku (ale chyba bardziej poleca się mixton).
Cytat:
Napisane przez wioleta701
podoba mi sie jeszcze taki efekt jak uzyskala Czekolada83 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1582
tyle ze wolalabym na majirel zrobic (bo mam szybkie i tanie źródł0)
jesli jednak wg przepisu to podpowiedzcie co to jest mixton??? i czy na moich wlosach tez mam dodac niebieski? i ile?
przepis jest gotowy tyle ze wlosy wyjsciowe inne...
|
No to mixton to jest taka farba, która nie ma barwy, tylko ma odcień... No, coś takiego XD Że jak pofarbujesz to nie ściemniejesz, ani nie zjaśniejesz (a przynajmniej w teorii tak powinno być, bo podobnież dodanie mixu do farby pociemnia ją o ton). No i odcieni do wyboru masz w zależności od firmy, ale najbardziej w tym wątku to rozchwytywane niebieski (wybija żółć, złoto) i fioletowy (wybija miedź, rudości), i chyba któraś zastanawiała się nad zielonym (pa, pa czerwieniom).
___
gdybym coś popierniczyła, to proszę kogoś bardziej zorientowanego w temacie o poprawkę
|
|
|