Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-23, 13:49   #4497
Kayako
BAN stały

Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...

Cytat:
Napisane przez wioleta701 Pokaż wiadomość
watek ma 140 stron zanim go przeczytam to mi moje naturalne włosy odrosna heheheeh wiec bylabym wdzieczna za jakis dokladniejszy namiar np miedzy 70 a 90 strona
no i z tego co czytalam do tej pory to znaczenie ma wyjsciowy kolor i refleks, dlatego zamiescilam zdjecia żebyście pomogły mi go zneutralizowac tę rudość czy miedz czy cokolwiek to jest..... tylko nie wiem czy popielem, czy metalicznym odcieniem..
O ile dobrze pamiętam, to przepis - i mi podawany - na ten kolor z 4 zdjęcia autorstwa Matys-Magdy: Wella Color Touch 7/89 + 6/71 - przy czym CT jest zmywalny
Miedziany/rudy kolor włosów neutralizuje fiolet. Czyli albo dodajesz mixton, albo odpowiednią tonację po przecinku (ale chyba bardziej poleca się mixton).

Cytat:
Napisane przez wioleta701 Pokaż wiadomość
podoba mi sie jeszcze taki efekt jak uzyskala Czekolada83 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1582
tyle ze wolalabym na majirel zrobic (bo mam szybkie i tanie źródł0)
jesli jednak wg przepisu to podpowiedzcie co to jest mixton??? i czy na moich wlosach tez mam dodac niebieski? i ile?
przepis jest gotowy tyle ze wlosy wyjsciowe inne...
No to mixton to jest taka farba, która nie ma barwy, tylko ma odcień... No, coś takiego XD Że jak pofarbujesz to nie ściemniejesz, ani nie zjaśniejesz (a przynajmniej w teorii tak powinno być, bo podobnież dodanie mixu do farby pociemnia ją o ton). No i odcieni do wyboru masz w zależności od firmy, ale najbardziej w tym wątku to rozchwytywane niebieski (wybija żółć, złoto) i fioletowy (wybija miedź, rudości), i chyba któraś zastanawiała się nad zielonym (pa, pa czerwieniom).
___
gdybym coś popierniczyła, to proszę kogoś bardziej zorientowanego w temacie o poprawkę
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora