Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Słońce + hormonki = plamy? Proszę o pomoc w dobraniu kosmetyków
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-16, 11:33   #25
Erato
Wtajemniczenie

Dot.: Słońce + hormonki = plamy? Proszę o pomoc w dobraniu kosmetyków

Cytat:
Napisane przez mwsylwia
No to mnie teraz załamałyscie - ja mam chyba tą melasmę - cieklawe, ze lekarz dermatolog wcale mi tego nie powiedziała. Symetrycznie ustawione plamy zewnętrzne strony oczy - skronie, na czole i pod nosem...
Dziś jeszcze kupię to Active C i LRP DP 50+. Czy Active C stosuje się tylko na dzień?

Z solarium nie korzystam, z pigułek zrezygnowałam na rzecz wkładki miedzianej, zainwestuję w jeszcze jeden kapelusz .
I pytanie, ktore mnie męczy od jakiegoś czasu. Czy samoopalacze są naprawdę nieszkodliwe?
Active C możesz stosować na noc lub na dzień, jak chcesz. Na dzien pod filtr, oczywiscie Ja nie stosuję na dzień, bo filtr źle mi się wchłania na jakimkolwiek kremie. Samoopalacze są nieszkodliwe - tzn. to, co w nich opala, czyli dihydroxyaceton (DHA). Wywołuje tylko przejściową pigmetację w naskórku, nie oddziałuje na głębsze warstwy skóry, w przeciwieństwie do promieniowania UV. Jedyna "szkodliwość" polega natym, że DHA ma tendencję do wysuszania skóry, dlatego samoopalając ją, trzeba jednocześnie nawilżać.

Erato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując