Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-26, 18:05   #2871
suspense
Zadomowienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Się śmiejecie, ale muszę was zdziwić bo mnie jedynej chyba Nizoral złego nie zrobił a tylko pomógł. Ale jeżeli ma mi zmyć keratynę to go oleję i będę po prostu myć włosy dwa razy w tygodniu zamiast raz na półtorej to może mi się poprawi.
nałóż na włosy jakąś odżywkę w celu ochrony - np. younga różowego (bez silikonów, tani i wydajny) a nizoral tylko na skalp. to co ewentualnie mogłoby dostać się do włosów odżywka powinna zatrzymać.

poza tym z tego co dziewczyny piszą to, to ile trzyma się zabieg i jak wyjdzie jest kwestią indywidualną i kosmetyki jakich używamy nie mają aż takiego znaczenia. są takie które robiły wszystko zgodnie z instrukcją a im po prostu nie wyszło, bo takie mają włosy, a są takie które np. prostowały na mniejszej temperaturze, po zabiegu używały odżywek z silikonami i są bardzo zadowolone.

skoro nizoral ci pomaga to nie rezygnuj od razu tylko zobacz jak się włosy zachowują. jeżeli zabieg ci wyjdzie, a co mycie włosów będziesz widziała znaczną różnice w stanie włosów to wtedy odstawiaj. jeżeli pomoże to znaczy,że winowajcą był nizoral, jeżeli nie, to że tak ci schodzi keratyna.

nie wiem czy pomogłam i jasno wytłumaczyłam o co mi chodzi, ale starałam się

Cytat:
Również dokładam się do pytania bo czuję, że gdy już przestanę mieć szopę i afro przerzucę się na fale a la Kim Kardashian (od święta oczywiście).
ponoć od prostowania po zabiegu znacząco niszczą się końcówki. ja bym się bała,że od lokówki to w ogóle zrobi mi się na głowie tragedia. chyba ,że wałki...

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy regularne stosowanie olei (np. kokosowy) nie zaszkodzi włosom po keratynie?
oleje nie, ale uwazaj czym zmywasz

Edytowane przez suspense
Czas edycji: 2010-07-26 o 18:07
suspense jest offline Zgłoś do moderatora