2006-06-17, 18:50
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skąd wiadomo... - cykl bezowulacyjny, ciąża?
Cytat:
|
Napisane przez AMILAMIJA
Jeśli chodzi o cykl bezowulacyjny...Oprócz braków typowych dla owulacji objawów - takich jak opisałaś - jestszcze jeden: długi cykl. Ja mam taką sytuację, że moje cykle trwają ponad 40 dni i ginekolog powiedziała mi, że to może być przyczyną. Dostałam luteinę i mam obserwować uważnie organizm. Po objawach myślę ( i mam nadzieję, że dobrze mi się wydaje) że jednak mam owulacyjny śluz i że te długie cykle są wynikiem czego innego...tylko czego??
|
Amilajma-ja mam nieregularne cykle i też czasami bardzo długie - właśnie to zmotywowało mnie do mierzenia temp, bo chciałam wiedzieć, czy mam owulację, czy nie. U mnie też przy tych bardzo długich-nie ma.
Z tym, że mój lekarz nie przepisuje mi luteiny- twierdzi, że do 3 miesięcy nie powinno się ingerować, a jeśli nie ma okresu przez 3 miesiące-to dopiero wtedy.
Sama nie wiem, czy to dobrze... niektórym dziewczynom cykl przedłuży się o kilka dni i już dostają luteinę... Chyba jednak wolę nei ingerować- bo przecież opóźnienie jest czymś spowodowane, a biorąc luteinę nie wyeliminuję tego, a jedynie skutek w postaci przedłużającego się cyklu...
Aha- u mnie długie cykle spowodowane są stresowymi sytuacjami, np sesja czy jakieś kłopoty.
|
|
|