Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozterki puszczalskiej 15-latki :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-29, 08:57   #147
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Rozterki puszczalskiej 15-latki :(

Cytat:
Napisane przez zelka887 Pokaż wiadomość
(mężczyznie grozi wyrok za uprawianie sexu z nieletnią tak?)

A co ma ćpanie i alkohol do sexu? to dość retoryczne pytanie
Nie twierdze że sex to zło czy coś w tym stylu to coś pieknego ale czy do tego nie potrzeba szacunku do samego siebie?facetom jest łatwiej im więcej zaliczył jest większy"szacun" na osiedlu... a dziewczyna jest puszczalska i te gorsze oceny jej osoby...a to nie wiaze sie z posiadaniem dziecka, z wielka odpowiedzialnoscia itd? czy nie niesie straconej młodości, wielu wyrzeczeń, wielu upokorzen? jak częstko zdarza się że dzieko które ma dziecko przyzna że to była świadoma decyzja? -bocian?

wartości wyniesione z domu czy też nabyte w środowisku odnoszą sie do tego i to bardzo. Za moich czasów nikt nie myślał o uprawianiu sexu w tym wieku.. wiec dla mnie to jest patologia jak da wszystkich moich znajomych..aż strach pomysleć co będzie jak moje dzieci dorosna...
Nie. Seks z osobą, która ukończyła 15 rok życia jest legalny.

No właśnie nic, więc nie rozumiem po co o tym wogóle wspomniałaś.

Do czego? Do seksu? Przecież dziewczyna nie zrobiła tego z połową osiedla, tylko ze swoim chłopakiem. Jasne, nie była gotowa, ale co ma do tego szacunek w tym przypadku??

Debilne stereotypy.

Zapewne nieczęsto. Ale żeby zapobiec ciąży istnieje antykoncepcja.

A za moich nie było samochodów tylko jeździło się na krowach.
Co to ma do tematu wątku, co było "za Twoich czasów"?

Jak widać każdy ma inne zdanie na temat "czym jest patologia?".

Mnie też przerażają informacje o 13-, 14-letnich mamusiach.
Uważam, że seks w wieku 15 lat to jednak trochę za wcześnie (choć sama zaczęłam w wieku 16).
Ale każdy może robić ze swoim życiem co mu się podoba i nie mnie, ani nie Tobie to oceniać.
Autorka ma nauczkę, wie, że postąpiła nieodpowiedzialnie i pochopnie, ale ma się teraz biczować?
Nie. Ma normalnie żyć i tyle.