2010-07-29, 11:55
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Materac - czy tani materac może być dobrej jakości ?
my kupiliśmy z netu 450 zł z przesyłką, 160x200, też sporo się naszukałam, ale siostra mi odradziła lateksy, wełnę owczą i grubego kokosa w materacu, więc w zasadzie wybór ograniczony. ona w tym temacie pracuje, długo, więc polegałam na jej wiedzy. na razie nie narzekamy, twardość odpowiednia zarówno dla mnie jak i dla 2xcięższego mojego męża i tak trudno rano obudzić się i wstać wątpię, żeby materac za 10 tys był o niebo lepszy niż nasz. marka, na pewno za to się płaci, i za poczucie, że jak sie płaci 10 kafli to MUSI być zajefajny i niezniszczalny i w ogóle materac, nie tak jak taki za 400 zł . może trochę lepszy, może wcale, ale na pewno nie na tyle, żeby brać na niego kredyt. POZA tym standardowo materace powinno się dla własnego zdrowia wymieniać co kilka lat (zużycie sprężyn, materiałów, zmiana wagi ciała, inne problemy zdrowotne, roztocza, bakterie i grzyby w materacu i inne przyjemności np zapach) , a ja sobie nie wyobrażam wywalenia tego za 10 kzł i kupienia drugiego... ale to Wasz zakup. my jesteśmy zadowoleni. pół roku minęło i nadal jest ok.
|
|
|