Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - może to rzeczywiście jest dziwne ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-29, 12:58   #19
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: może to rzeczywiście jest dziwne ?

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Hm, właściwie poruszyłaś w wątku kilka kwestii i nie wiem, czy chciałaś przedstawić swoją ogólną sytuację, czy pójść w kierunku, który zaczęłaś, więc ja pozwolę sobie pominąć te przyboczne wątki i wrócę na ten główny

Więc odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - tak, dla mnie to jest bardzo dziwne. "TO" czyli świadome zgadzanie się na... oszustwo. Bo przecież zatajenie prawdy to oszustwo. A Ty się na to zgadzasz. Nigdy nie poszłabym na taki układ. Hipotetycznie: o tym, że zdradził Cię ktoś kogo kochasz, że zawiódł Cię w najgorszy możliwy sposób, wolałabyś dowiedzieć się po X latach wspólnego życia? Nie oszukujmy się - prędzej, czy później coś takiego wychodzi na jaw. Tzw sumienie Byłabyś w stanie znieść to, że przez te X czasu byłaś perfidnie okłamywana? Przecież wtedy wszystkie uczucia, emocje tracą na wartości. To byłoby dla mnie jeszcze większe poniżenie. Lepsza gorzka prawda, niż słodkie kłamstwo.
ale gdyby zrozumiał po tej jednej zdradzie jaką jest świnią i traktował mnie jak księżniczkę to czy nie warto by było żyć te X lat w niewiedzy ? Zresztą strasznie hipotetyzuję bo mój TŻ nie ma gdzie poznać dziewczyny idzie na Informatykę a pracuje z jedną starszą i grubszą dziewczyną i chłopakami w agencji reklamowej

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując