2010-07-30, 14:08
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasyka w przystępnej cenie?
Hm..oprócz wcześniej wspomnianego juz sklepu-którego-nazwy-nie-wolno-na-wizażu-wymawiać, to fajnem klasyczne i dobre jakościowo ubrania znajdziesz w Benettonie i Sisley. Koszule, spodnie, żakiety, sweterki - śmiało.
Nie polecam natomiast sweterków z Zary. Nie wytrzymują nawet sezonu. Lepiej naprawde dołozyć stówe i kupić sweterek w Benettonie (ok 219zł). te z Benettona mam już 3 lata i zbytnio się nd nimi nie rozczulam podczas noszenia. Dużo już wytrzymały.
Zapomnijcie też o wełnianych ciuchach z reserved. Jedno założenie = cały swterer spilingowany. Do d***y. Chyb mnie zamroczyło żeby w ogóle to tego sklepu wejść.
Naromiast bazowe bawełniane podkoszulki i t-shirty polecam z Intimissimi. Przrobiłąm też HM i jego bawełnę organiczną, Stradivariusa, Bershkę, Pull&bear- jedno pranie i szmata. Poskręcane szwy, linia ramion przesunięta na plecy. No sorry! Ewidentnie uszyte z przekoszonej dzianiny. 
Spodnie, żakiety - jak już to Zara, ale tutaj tez trzeba sprawdzać bo trafiają się badziewia. Z dla radzę trzymać się od zarowych koszul, któe lubia się kurczyć i defasonowac w praniu (nawet w 30 stopniach). Szczególnie złej jakości są koszule meskie.
Dobre skórzane buty w cenie do przełknięcia ma River Island. Zwracajcie uwagę na miejsce pordukcji i wybierajcie te brazylijskie (są tez z chin i wietnamu0. Mam 4 pary szpilek z RI, właśnie tych brazylijskich i smigam!
Zdecydowanie odradzam buty z polskiej firmy Venezia. Skóry, z jakich są zrobione są stokowe, marnej jakości (resztki z produkcji od innych firm). Naprawdę, po mojej przygodzie z kozakami, oszczędźcie sobie nerwów i pieniędzy, dziewczyny.
|
|
|