2010-07-30, 18:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Napisane przez L_V
Uderz w stół.
Totalnie mnie nie zrozumiałaś. CHyba, między innymi Ty byłaś ta osobą, która na widok przepięknego płąszcza z wielbłądziej wełny, z MaxMary powiedziałą że jest jak dla starych bab. Pomijam już fakt, że taki komentarz jest krzywdządzy - bądź co bądź oceniasz czyjś gust.
To jest to o czym pisze - podejście, że klasyka = staroprierdzielowatość.
No ale cóz, właśnie ta a nie onna grupa wiekowa kreuje "zbiorowy gust Polek" i powoduje, ze połowa kobiet w tym kraju nie ma się w co i gdzie ubrać i musi lecieć na zakupy do Belina/Londynu/Mediolanu albo szperać w lumpeksie. Bo w Plsce, dobre klasyczne rzeczy są zazwyczaj w sklepach "półka wyższa" lub "średnia wyższa".
|
Nie chciałam Cię obrazić , nie o to chodziło. Napisałam ze płaszcz mi się nie podoba i że wygląda jak dla MNIE na babciny. To tylko moje zdanie. Ja się cieszę ze jednak każdy ubiera się inaczej bo co by to było. Jeszcze a propo tego płaszcza to kolor jest świetny nie podoba mi się w nim że jest taki szeroki i długość . Ja dziwnie bym się czuła w takim płaszczu , ale każdmu pasuje co innego . A całe zamieszanie na ten temat wynikło z tego że napisałam iż klasycznie można się również ubrać taniej( odnośnie sklepu Max Mara)
|