Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-31, 22:44   #2145
yss
kamilkaaaa00009

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

Kurcze, ale Wam fajnie Przyznam, że długo śledzę wątki co do porostu włosów, więc teraz postanowiłam opowiedzieć trochę ze swojego punktu widzenia )

Ja będę zapuszczała włosy już 3 miesiąc.
Zaczęłam na samym początku czerwca, gdy moje włosy odpoczęły od farbowania (od którego kiedyś byłam uzależniona wręcz!! ). Nadal mnie kusi, ale wizja mojej łysej głowy zwycięża

Zaczęłam od tego, że podcięłam włosy tak, że ich długość od czubka głowy do końcówek miała 27 cm. (Ja mierzę włosy na mokro, dlatego,że mam kręcone i mi tak wygodniej)

Dokładnie 1 czerwca zaczęłam brać Revalid (90 kapsułek). Tabletki wystarczyły mi na dokładnie miesiąc, brałam je regularnie: 3 x 1 na dzień. W tym msc nic specjalnego nie robiłam, nie chciałam włosów przeciążać. Stosowałam dodatkowo maskę Loreal Absolute Repair i szampon Pantene Pro V - Intensywna Regeneracja. Włosy 30 czerwca miały 30 cm !

W Lipcu postanowiłam zmienić szampon, bo wyczytałam, że te naturalne są lepsze. Nie mogąc się zdecydować, stosowałam na przemian Szampon Joanny Naturia z brzozą - taki zielony , oraz Szampon pokrzywowy - Herbal Care. Po każdym myciu nakładałam odżywkę SYOSS'a taką pomarańczową na 2 minuty,bo jednak te szampony troche wysuszają włosy, a że ja mam kręcone, to z natury suchee

Miałam także krótką przerwę od Revalidu, raczej z powodu finansowego, dlatego, że opakowanie kosztuje mnie 53 zł, a wiadomo w wakacje czasem trudno o taki wydatek
Więc Revalid zaczęłam stosować od 20 lipca.

Dzisiaj mierzyłam włoski i stwierdzam, że mają 34 cm Myślę, że to dzięki tym szamponom.

Plany na sierpień : Stosowanie Revalidu do 18 sierpnia, czyli do końca opakowania. W tym czasie na zmianę szampon brzozowy i pokrzywy. Potem jak Revalid mi się skończy pewnie zastosuję jakąś witaminke A, a do tego Skrzypowite, z racji, że jednak Revalid jest ciężki na żołądek... Muszę coś lżejszego brać....

Zaczęłam od 27 cm ) Dzisiaj mam 34 cm. Mój cel to 50 cm !
Trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was.

PS. Dorzucę fotkę, moich notatek z czerwca i lipca. Nie śmiejcie się, ale musialam zaczać notować, bo kiedyś wszystkie moje CM z włosów gdzieś mi umykały )

Myślałam jeszcze o kupieniu tego Nisim, ale to może we wrześniu, jak te szamponiki z brzozy i pokrzywy mi się już skończą

Załącznik 3296069

Edytowane przez yss
Czas edycji: 2010-07-31 o 22:47
yss jest offline Zgłoś do moderatora