Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zwierzenia Georgii Nicolson
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-31, 22:34   #1
Drippy
Wtajemniczenie

Talking

Zwierzenia Georgii Nicolson

Seria książek
Zwierzenia Georgii Nicolson
- seria książek autorstwa Louise Rennison poruszająca tematy dorastania dziewcząt i ich problemy. Autor opisuje bunty, problemy miłosne, frustracje i poczucia humoru nastolatek.
Spis wszystkich części:

1. Angus, Stringi i Przytulanki
2. Spoko, założyłam bardzo duże gacie
3. Kłopoty z dyndakami
4. Tańcząc na golasa
5. Jak rozkochać w sobie każdego chłopaka
6. Ciao bella, czyli w sidłach miłości
7. Jak oswoić włoskiego rumaka
8. Miłość ci wszystko wypaczy
9. Stop in the name of pants!
[wiki]

Film
To Bridget Jones dla nastolatek. Angus, stringi i przytulanki jest zrealizowany na podstawie książki Louise Rennison bijącej rekordy popularności wśród młodzieży. Film opowiada o perypetiach nastolatki Georgii Nicolson, o jej buncie przeciwko rodzicom, swojemu wyglądowi i setkom innych rzeczy które w tym wieku przeszkadzają wszystkim nastolatkom.
[filmweb]

Mam nadzieję, że znajdą się jakieś fanki książek jak i filmu.
Wiem, opis wygląda nieciekawie i pewnie większość osób, które nie czytały książki/nie oglądały filmu, myśli: Kolejna głupia książka dla nastolatek. I tak, może jest głupiutka, ale jaka śmieszna! Po prostu cudowna! Polecam dla wszystkich, szczególnie nastolatek, bo dla starszych to może być za mało poważne
Osobiście uwielbiam te książki, to chyba moja ulubiona seria, śmiałam się przez cały czas czytania, a po przeczytaniu wszystkiego nachodziły mnie strasznie głupie pomysły Obecnie poluję na ósmą część.
Film też oglądałam, zresztą jako pierwszy. Uważam, że jest bardzo fajny do 'rozerwania się', taki na luzie. Ale jest to całkiem coś innego niż książka. Nie dość, że pomieszali dwie pierwsze części, to nie ma wszystkich osób z Drużyny Asów i w ogóle całkiem inne sytuacje, zdarzenia... Ale polecam i to i to

To co, ktoś czytał? Ktoś oglądał?

Książki są raczej trudne do dostania, ale film, z tego co wiem, jest dostępny na YouTube (po polsku).

Edytowane przez Drippy
Czas edycji: 2010-08-01 o 15:10
Drippy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując