2010-08-01, 21:57
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa
O, to mniej więcej w naszym wieku zaczęła psycho?
No właśnie pisałam o tym na klubie, że A. mnie zdemotywował  Owszem, pytania dlaczego chcę studiować, jaki jest sens itp. mają sens, ale odebrałam to trochę jako "jeśli nie masz racjonalnych argumentów to po co w to brniesz" a mógłby mnie poprzeć tak jak Twoja p. psycholog, tym bardziej że sam najpierw skończył fizykę 
|
Ona chyba jeszcze później zaczęła psycho, bo mówiła, że miała 34 lata jak skończyła studia. I pracuje teraz jako terapeuta, a z dietetyką nigdy nie miała nic wspólnego
Oczywiście, że warto zastanowić się dlaczego chce się studiować i jaki to ma sens. Jak najbardziej takie pytania trzeba sobie postawić. Moja psycholog kazała mi robić tabelkę- za i przeciw tym studiom No i im dłużej to analizowałam tym bardziej dochodziłam do wniosku, że nie będę się nigdy w życiu czuła do końca spełniona jeśli nie zrealizuję tego marzenia. I to przypieczętowało moją decyzję Zresztą przecież rozpoczęcie studiów to nie jest decyzja nieodwołalna- zawsze można zrezygnować.
A Ty teraz szukasz jakiejś pracy? Bo ja czuję że jak się obronię to już naprawdę będę musiała się zacząć rozglądać za pracą i jestem tym przerażona...
Wątków klubowych jeszcze nie nadrobiłam. Strasznie się tam naprodukowałyście jak mnie nie było
|