2010-08-01, 23:05
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
  9 dni !!!
Paulizia - nie wierz w to ze ograniczajac rzucisz definitywnie palenie.
Posluchaj sie starej weteranki w paleniu i w rzucaniu .
Tylko definitywne zaprzestanie palenia da rezultat. Za okolo tydzien przyznasz mi racje.
Jednego dnia ograniczysz sie np do trzech papierosow, ale np nastepnego dnia wynikna jakies okolicznosci i wypalisz np 5, 6 lub wiecej papierosow tlumaczac sobie ze " ach, jutro znowu sobie ogranicze" , a nastepnego dnia znow sie cos wydarzy itd.
Wnioskuje to na swoim przykladzie
Uwierz mi to nie podziala. 
Jezeli chcemy definitywnie rozstac sie z papierosami , nie wolno nam wypalic ani jednego papierosa.
Ja narazie jestem bardzo szczesliwa ze nie pale.
Co wieczor rozkoszuje sie w lazience, ( kapiele, nacierania, perfumowanie, maseczki na twarz - bardzo mnie to wszystko bawi i cieszy ze nie czuc ode nie , ze jestem coraz czystrza, ze nie boli mnie glowa, ze nie skacze mi cisnienie, ze serce nie wali mi jak mlot. Naprawde jest fajnie. Jedyny problem jaki jest to oczywiscie jedzenie - i przez te 9 dni przytylam niespelna kilogram . Ale tlumacze sobie ze to takie zdrowe przytycie , a poza tym jestem wlasnie przed comiesieczna kobieca przypadloscia wiec to tez ma wplyw na apetyt. Mam nadzieje ze po miesiacu wszystko sie unormuje.
Dziewczyny, gdzie sie podziewacie ???
|
|
|