Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-02, 07:28   #4758
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cześć

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Witam wieczorem
U nas dzisiaj gorąco było i byczyliśmy się na działce, a Tymuś zażywał kąpieli wodnej oczywiście z packą na muchy

Tymek coraz częściej sam wstaje z kucek(?) i stoi coraz dłużej bez trzymanki Nie wiem, ma zamiar zacząć chodzić czy co?
(...)
Po pierwsze gratuluję udanej próby gotowania
Po drugie - pytaj, pytaj, bo ja też będę czytać odpowiedzi
Ja jeszcze mięsa nie gotowałam, jakoś się boję więc wiesz
Za to popieram magi z kuskusem - też z nim robiłam zupki
I przyznaję się, że odgapię makaron od Svinecki, nawet nie wiedziałam, że jest taki tyci

A co do wody, to niby po roku się zmienia, ja się już rozglądałam za nową, ale jeszcze "jedziemy" na Dobrawie.

Edit: Przypomniało mi się, zanim zacznę dalej nadrabiać - Anula i Miramej - jakie te bańki robicie? Na allegro kupiłyście? Ten płyn jest bezpieczny dla maluchów?
Śliczny Tymuś jest i przy mokrej głowie bardziej widać sypnięty włos

Pewnie niedługo wystartuje

, będę pytać

My mamy Primaverę jeszcze

Ja kupiłam w sklepie "dzieciowym" za 1,5 zł , w jakim sensie bezpieczny? Bańki robię ja, Kuba próbuje je łapać, ale rzadko Mu się udaje Potem myjemy rączki i gotowe

Texasik, Danielek uroczy

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
-Gotuję zawsze dłużej,żeby było mięciuteńkie i drobno kroję
-Ja nie zamrażamale na pewno do połowy pojemnika też można wkładać.
-Konsystencję robię raczej taką gęstszą,ale jest w niej dużo większych kawałków i raczej już nie blenderuję,mięsko kroimy,a warzywka ugniatamy widelcem.
-Ja Bartoszka przerzuciłam już na kranówkę,ale że mamy wodę ze swojej własnej studni,to ostatnio po tych deszczach trochę się zmętniła i dopóki się nie unormuje kupuję butelkową.
-Makaron kupuję taki właśnie jak Svi wkleiła drobniutkie muszelki z Lubelli,świderki pewnie potraktowałabym widelcem.
-Wcześniej miałam "Mama i ja"ale jako że ostatnio nie dostałam innej wody u nas w sklepie,kupiłam Nestle Aquarel i pisze na niej,że posiada pozytywną opinię IMiDz dla dzieci powyżej 1 roku życia(chyba o naszych dzieciach można już tak powiedzieć)
(...)
Bartoszowi wychodzi górna,prawa czwórka,popłakuje w nocy,przez dzień marudka.

, jak nocka?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora