2010-08-02, 11:51
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do dziewczyn, które wyszły z ED.
Cytat:
Napisane przez mavika
A ja ją poprę. Też nie wierzę w psychologów i psychiatrów. Mając ED miałam z nimi do czynienia i nie dość że lecą z każdym wg jakiegoś schematu to jeszcze na następnej wizycie gadają z toba jakby widzieli cie pierwszy raz. moze sa jacys cudowni ale ja w to nie wierze.
Cirrii zaden lekarz ci nie pomoze, co najwyzej fizycznie utuczy bys nie umarla z wycienczenia. Jestes dokladnie w tej sytuacji co ja pare lat temu. Jednyne co moge ci powiedziec to to, ze sama musisz NAPRAWDE chciec. Miec po co, dla kogo. Zacisnac zeby i wyjsc!!! Przeciez jesli przytyjesz za duzo zawsze potem mozesz zrzucic nadmiar ale juz ZDROWO!
|
To, przyznam, że trafiłaś na dziwnych lekarzy i psychologów. Ja byłam u dwóch psychologów i obie babki są zupełnie rożne, mają zupełnie inne sposoby leczenia. Z psychiatrami tak samo, byłam na wizytach u trzech i każdy z nich miał inne wizje wyjścia z ED. Może za mało szukałaś tego, który by ci odpowiadał, co?
Zgadzam się ze Znikając. Co to za leczenie dla kogoś? Dla mamy, taty, dziadków czy chłopaka? Coś się wydarzy z relacjami z nimi i co? Żegnaj zdrowie i witaj chorobo? Wyleczyć się trzeba dla siebie, dla nikogo innego.
I co to za gdybanie, że od razu przytyje za dużo?
Cirrii powinna przytyć około 15 kg, jeśli zrobi to mądrze, to rozkręci sobie metabolizm, będzie mogła jeśc normalnie i nie tyć.
Cytat:
Napisane przez Cirrii
Pytam z ciekawości, bo nie lubię jak ktoś mi doradza a sam nie ma pojęcia, ale jak masz doświadczenie to zmienia postać rzeczy.
A jak mi lekarz zamierza pomóc ? Czy to nie chodzi głównie o to żebym ja zaczęła o sobie inaczej myśleć ? Przecież to chyba jest realne
|
Co zmienia dla ciebie to, że sama choruję?
Lekarz może przepisać ci tabletki, jeśli będzie to konieczne, a oprócz tego może dać ci jakieś ćwiczenia. Nie wiem. Wszystko zależy od lekarza, który przy BMI poniżej 15 może równie dobrze od razu wsadzić cię do szpitala. Nawet na leczenie przymusowe, ale to raczej miłe nie będzie.
Chodzi głównie o to, żebyś zaczęła o sobie inaczej myśleć, ale ja się pytam, jak chcesz to zrobić? Pewnego pięknego dnia obudzisz się i powiesz sobie: "Jestem fajna i ładna, a niska waga o niczym nie świadczy."? Kurczę, jakby to było takie proste, to po co większość dziewczyn z ED szukałaby pomocy u innych, co?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-02 o 11:52
|
|
|