2010-08-02, 15:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na tanie przesyłki - zbiorczy
Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna
Myślę, że każdy kto zna jakiś sposób podzieli się nim bez wyrzutów sumienia  . Z usług Poczty Polskiej nie zawsze jesteśmy zadowoleni. Zdarza się, że przesyłki się spóźniają albo nie docierają w ogóle. Ten temat jest nieco inny. Tutaj główną rolę odgrywają ceny. O ile "listowe" nie są najgorsze to "paczkowe" przyprawiają o dreszcze. Ostatnio chciałam wysłać koleżance perfumy 100ml do Anglii, ale jak zobaczyłam cenę priorytetowej paczki DO 1kg to się przeraziłam - równe 70zł. Za ekonomiczną "jedynie" 56zł i któż wie gdzie ona trafi. Osobiście zdarzyło mi się wysłać jakąś niewielką rzecz jako list i o dziwo dotarła w całości. Zastanawiam się czy byłaby możliwość wysyłki szklanych perfum 100ml listownie. Czy zmieściłyby się w kopercie bąbelkowej czy raczej podpadłoby, że coś jest nie tak? Jakie Wy macie sposoby na wysyłki bez poświęcenia znacznej części zawartości własnego portfela? Czy polecacie skorzystanie z jakieś innej firmy?
|
firmy kurierskie sa dużo droższe niż poczta,więc na razie obstaję przy poczcie.
nie wiem,czy inne firmy podobne do poczty mają swoje oddziały w miastach,bo nie spotkałam się z nimi.
malutkie i płaskie paczuszki można wysłac jako list polecony,ale przy grubszych gabarytach panie w okienku sie burzą.
gdybyś chciała bezpiecznie wysłac coś szklanego dopłaca się za opcję NIE RZUCAC-SZKŁO
|
|
|