Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby na tanie przesyłki - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-02, 23:54   #9
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na tanie przesyłki - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a ja tak troszkę z innej beczki, otoż postanowilam, że nie będę wystawiać komentarzy za aukcje gdy uznam, że sprzedający mnie naciąga na przesyłkę.

No trudno, kupując poprzez ten portal (a nie po to tam chcę coś kupić by rezygnować ) muszę się niestety jednoczesnie zgodzić na wysłanie np. poleconego za 5 zl a zapłacić za to jakieś 100-200% drożej, więc nie będę wystawiać komcia. Wielka szkoda, że w okienku ile za przesyłkę każdy sobie sam wpisuje cenę, bo skoro figuruje opcja ''poczta polska'' to uważam, że powinny być stałe narzucone ;-) wartości (chyba nawet na stronie PP jest wyszczególniony cennik).
Muszę jeszcze oczywiście doczytać regulamin, czy to aby nie jest jakoś niezgodne z nim, ale zdaje mi się, że wystawianie komentarzy nie jest obowiązkowe, w regulaminie byl chyba taki zwrot, mniej więcej cytuję, pamiętaj, że po zakonczeniu transakcji, dobrze jest wystawić komentarz.
Albo zacznę wystawiać neutrale.
jak coś kupujesz to widzisz ile sobie kto życzy za przesyłkę więc nie wiem co masz za problem
najpierw zawierasz z kimś umowę na takich a nie innych warunkach a teraz ci się nie podoba znowu

przecież nikt ci nie każe kupować - nie podoba się koszt wysyłki to nie kupuj, co za problem?

poza tym weź pod uwagę, że przesyłka to nie tylko to co widnieje na stronie poczty ale także : przesyłkę trzeba opakować (koperta bąbelkowa to minimum 1zł za małą), jak ktoś ma firme to np. taśma klejąca i tony bąbelków do pakowania też za darmo nie ma, dalej - nie każdy ma pocztę pod nosem, mnie dojazd do poczty kosztuje np. 3,60zł, jak ktoś autem jedzie to też nie za darmo
chyba, że wolisz to ktoś może wziąc kuriera - tam masz full opcje, odbiór u nadawcy w domu - tyle, że koszt dla indywidualnej osoby to ok. 40zł, na firmę przy odpowiedniej umowie już od 12-15zł.

btw - żebyś sie za te neutralne nie doczkała negatywów, będziesz potem mogła sobie pisać skargi do allegro do upadłego i juz widzę jak ktoś kiwnie palcem żeby ci odwetowego usunąć ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-08-02 o 23:55
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując