2006-06-19, 11:04
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nauka angielskiego!!
Cytat:
Napisane przez maryam87
Nie mam problemy rozmawiac po anglliesku bo jest jako (my first language) a polski jest jako drugi jezyk, a arabski jako (native language).
Czasami mam problemy z jezyka polskiego zwlaszcza kiedy zapominam polskich slow :P, chodze w Dubaju do szkolej polskiej co czwartek, tam chodzi prawie 60 stundentow ktorzy maja polska rodzina lub mieszana rodzina(jak ja :P). Jak jestem w Polsce i chce isc do kina albo gdzie indziej to kiedy romawiam po polsku kazdy mowi mi czy jestes amerykanka? poniewaz mam bardziej amerikanski akcent gdy rozmawiam po polsku(troche brzmi dziwnie) :P
olcia 810: Chyba jest w Polsce taki obuz jezykowy ze mozesz na miesias albo dwa tygonie wyjechac zagranice do UK i zamieszkac u rodziny angielskiej.
Sa bardzo duzo mozliwosci zeby uczyc angielskiego, mozesz isc na kurs, ogladac filmi albo seriale, rozmawiac z obcokrajowcami, czytac ksiazki a najlepiej czasopismy i gazety (czasopismy angliskie w Polsce jest bardzo drugi, kosztuje od 23 zl do 45 zl)..itd.
Jestem 100% pewna ze prodzis z jezyka angielskiego 
|
Mam nadzieje, a przynajmniej staram sie w każdym razie mam mózg do nauki języków Bardzo szybko zapamiętuje słówka i przed-WSZYSTKIm lubie sie tego uczyć
|
|
|