2010-08-04, 16:01
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak sprawiacie, żeby Wasi mężczyźni czuli się jak mężczyźni?
Cytat:
Facet, który szuka podpory w kobiecie
|
Ciekawa interpretacja, ale temat jest o zupełnie czymś innym . Nie wspomnę o fakcie, że w związku ludzie powinni być podporą dla siebie nawzajem, a czasem świetnie się razem bawić w przeciwnym wypadku nie rozumiem po co być razem. To jest ludzkie.
Cytat:
nie jest prawdziwym facetem
|
W takim razie rozumiemy 'prawdziwego faceta' zupełnie inaczej. Dla mnie prawdziwym facetem jest ktoś, kto ma dostęp do wszystkich swoich emocji, nie ukrywa i nie wstydzi się swoich łez, o ile są prawdziwe. Taki któremu korona z głowy nie spadnie jak nie wypełni swoich 'zasranych obowiązków', który ma spory dystans do tego, co społeczeństwo nazwało 'prawdziwym facetem'. A nie taki, który ma urok Terminatora i zero naturalności w sobie. I sporo strachu pod tą maską - przed tym, że mógłby zostać uznany za słabego. Taki kolos na drewnianych nogach .
Generalnie faceci dzielą się dla mnie na 3 typy: panienki, normalnych ludzi i takich co to lubią sobie pozgrywać herosów i don juanów i bojąc się zdjąć swoją maskę, ledwo powstrzymują się przed puszczaniem bąków z wysiłku utrzymywania tej iluzji niezniszczalnego Arnolda S.
Zapomniałem uprzedzić, że w tym temacie interesują nas tylko normalni ludzie. Ten temat z łatwością można zniekształcic w taki sposób, że wyjdzie w końcu, że miłe gesty w stosunku do partnera/partnerki nie są w ogóle potrzebne, a ludzie czują się zawsze super sami z siebie, co nawiasem mówiąc moim zdaniem jest bujdą.
Zastanawiam się, kiedy popuścisz.
Cytat:
Identycznie jest z kobietą: ma klasę, gust i ceni siebie i swoje ciało. Reszta to zakompleksione mniej lub bardziej osobniki ludzki płci żeńskiej.
|
Może nie uwierzysz, ale znam sporo kobiet, które mimo wszystko od czasu do czasu lubią się poczuć kobieco, gdy mężczyzna chowa ją w swoich ramionach i zapewnia, że tutaj jest bezpiecznie. Nie zrozumiałeś tematu.
Cytat:
Oczywiście ile ludzi tyle poglądów: maminsynek poczuje że ma jaja jak mu kobieta powie, że jest debeściak bo wymienił żarówkę i w ogóle ocalił przez to wszechświat
|
A ja myślałem, że maminsynek to człowiek uzależniony od swojej matki, a komplementy lubi każdy . Nigdy bym nie wpadł na blokowanie dopływu pozytywnych emocji, bo jeszcze mógłbym stać się maminsynkiem.
Cytat:
bo prawdziwa kobieta sprawdza, czy facet jej zapewni bezpieczeństwo życiowe, jak się okaże, że ma do czynienia z dzieckiem
|
A może ja nie chcę zapewniać kobiecie bezpieczeństwa? Moja kobieta tego nie potrzebuje, bo jest bezpieczna sama z siebie i przez się!
|
|
|