Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak sprawiacie, żeby Wasi mężczyźni czuli się jak mężczyźni?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-04, 21:39   #51
Dopamine99
Zadomowienie

Dot.: Jak sprawiacie, żeby Wasi mężczyźni czuli się jak mężczyźni?

Cytat:
Jak dla mnie to nie mówiło się też o tym co robić żeby kobieta się czuła kobietą, przynajmniej ja się z dyskusją na ten temat nie spotkałam
O tym co robić, żeby kobieta czuła się kobietą - kobiety mówią wprost i to nawet na tym forum , problem w tym, że mężczyźni nieczęsto rozmawiają o tym, co oni by chcieli. Może nawet nie wiedzą, że mogą chcieć.

Wiesz podczas mojego życia dość jasno zapoznałem się z tym, czego chce i nie chce 'kobieta', jeśli już tak uogólniamy. Jakoś specjalnie nie musiałem tego szukać, po prostu fakt, że to mężczyźni za Wami biegają wymusza jednak znajomość pewnych praw. Poza tym, na fali szaleństwa feministyczno-równouprawnieniowego, powstają coraz to nowe artykuły, książki na temat kobiet, no słowem, nawet jak specjalnie nie szukasz, to i tak dobrze wiadomo o co chodzi. Bombardowanie wbrew woli gwarantowane .

Natomiast mężczyzn wkładano do baaardzo niedawna wyłącznie do kategorii 'seks', ewentualnie 'pan i władca', a poza tym cisza.

Cytat:
Poruszane były tematy dowartościowania faceta, pojawiają się tam głównie rady w stylu "pokaż mu, że jest potrzebny", "pozwól mu w czymś sobie pomóc albo wykazać się", takie tam Czy rzeczywiście to facetom poprawia poczucie męskości?
Zdecydowanie tak, co nie oznacza, że trzeba udawać, że czegoś nie umiesz. Możesz po prostu poprosić go o to, żeby to zrobił, a późnej sprawić, żeby czuł się jak mistrz świata w robieniu tego.

Możesz w odpowiednich sytuacjach powiedzieć, że czujesz się przy nim bezpiecznie. Możesz powiedzieć, że uwielbiasz sposób, w jaki Cię uwodzi. Możesz chwalić jego ciało. Myślę, że bardzo łatwo się domyślić reszty .

To jest tak proste, że aż dziwię się, że jest tutaj pokrętnie odbierane.

Cytat:
Bycie miłym a usługiwanie i seks na zawołanie opisane w poście, na który odpowiadasz to są różne sprawy.
Zabawne, bo ja tak właściwie nic nie napisałem o tym, że mężczyźnie trzeba usługiwać, lub uprawiać z nim seks na zawołanie. To ktoś wrzucił do tej samej chamskiej szufladki powyższe czynności i to, o czym ja tutaj piszę, chyba tylko po to, żeby w jakiś sposób obniżyć wartość tego, co napisałem.

Cytat:
Czy wiemy... No ja chyba nie wiem, bo zupełnie do mnie nie trafia to, co piszesz Pielęgnacja męskiego ego w sposób opisany wyżej średnio mi się podoba, bycie miłym to co innego.
Zabawne. Czyli mam rozumieć, że nie trafiają do Ciebie również komplementy Twojego mężczyzny, które byś pewnie chciała często słyszeć, silne obejmowanie Cię, opiekuńczość i tego typu sprawy? Przecież to można równie dobrze wrzucić do szufladki 'pięlęgnacja kobiecego ego', dokładnie tak samo, jak robienie czegoś zupełnie odwrotnego, czyli podkreślanie jaką Ty jesteś samodzielną i silną kobietą - do wyboru, do koloru... eh...

Cytat:
Owszem, uważam, że seks jest dla nich ważny
A ja uważam, że dla ludzi seks jest ważny...

Cytat:
ale nie znaczy to, że polecą za byle numerkiem
Założę się, że gdybyśmy tak przejrzeli dokładnie to forum, to znaleźlibyśmy kobiety, które tak myślą o mężczyznach.

Cytat:
Po prostu uważam, że mężczyźni i kobiety to przede wszystkim LUDZIE, występują między nimi różnice ale nie aż takie, jak się powszechnie uważa.
Cieszę się, ja również tak uważam.
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując