Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-08, 08:36   #2179
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które będą miały cc - czy zabieracie do szpitala Tantum rosa? Czy nam to niepotrzebne, tylko jakiś płyn do higieny intymnej i to wszystko?

Mam się zgłosić na cesarkę 6 września a Tż ma obowiązkowy kurs 6-9 września To jest już zwyczajne chamstwo, tak bardzo mi zależało, żeby on pierwszy zobaczył maleństwo
Jejku rzeczywiście pech z tym kursem..Rozumiem, że i termin cesarki i kursu nie do ruszenia..
Podobno po cc wystarczy zwykły żel do higieny intymnej..jedynie co do blizny gdzieś przeczytałam, żeby myć ją szarym mydłem(?), wietrzyć i stosować maść przyspieszającą gojenie..
U mnie dopiero w czwartek okaże się, co dalej..termin porodu niby mam na 9 września.
Ale idę no nowego lekarza i nie mam pojęcia jak on patrzy na sprawę położenia pośladkowego w 36 tygodniu..
Moja doktor już by mi wyznaczyła konkretny termin, ale wiem że zdarzają się też tacy, którzy prawie do końca czekają na obrót malucha..
Nie wiem czy są jakieś procedury, że w którymś momencie trzeba ciężarnej wypisać skierowanie na cc?
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora