Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-08, 15:23   #97
Tula0
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Moje kolejne Uuuuuu do kolekcji :

Śn: bułka sojowa z ziarnem posmarowana masłem, z białym serem z krowiego mleka ( tłysty jak nic :P), z pomiodorkiem, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem, jabłko Buła ma się rozumieć duża?? Tak jak na śniadanie przystało
II Śn: danio straciatella z wkrojoną brzoskwinią, dosypane pestki dyni i słonecznik Jak dla mnie danio mały jest, ale jeśli się najadłaś to ok.
Ob: ziemniaczki posypane pietruchą, mielony, sórówka z marchewki i jabłka Taki polski standardzik, ok.
D: pasek czeko z orzechami, kawa z mlekiem I również polski standardowy deser, ładnie
Pod: 2 gałki lodów czeko, kawał arbuza Z lodami dobrze zgrałyby się jakieś orzechy (migdały na przykład )
Kol: jajecznica z dwóch jajek z kiełbaską i pomidorkiem, 2 kromki chleba wiejskiego Masełko było?

I duzooo herbaty :P
Ogólnie podoba mi się, szczegóły jw.

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
W końcu się przełamuję (172cm/50kg)
Moje pierwsze P
ŚNIADANIE (8.30) - dwie kromki chleba wieloziarnistego : 1 z Ramą, serem żółtym i polędwicą drobiową, 2 z Ramą i Almette chrzanowym + pomidor, sałata i ogórek + Jogobella jagodowa (150g) Zdecydowanie za mało jak na Pee!
Tu muszą być przynajmniej 3 wielkie kromy i może do tego jakieś kakao/mleko z miodem + jeśli lubisz ta jogobella.
No ze względu na to, że jestem całkowitą zwolenniczką masła, ta margaryna mi bije po oczach.

II ŚNIADANIE (11.30) - jabłko + ciasteczko kakaowe z płynną czekoladą w środku obsypane kakaem <33 To na P. mogła być przekąska. Na drugie śn. mogłyby być jakieś naleśniki z mega wypasionymi dodatkami, albo domowe, równie wypasione, musli z mlekiem(oczywiście 3,2), albo ogromne lodyyy z dodatkami Jest tyle pomysłów-kombinuj

OBIAD (14:00) - duużo ziemniaków (ok 4-5), spora roladka z kurczaka (w środku pieczarki i ser żółty)smażona na oleju, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka Jeśli porcja na prawdę spora to ujdzie. Chociaż, jeśli masz możliwość, wrzuć jakąś zupkę.jeszcze.

*Aż się prosi o jakiś deser

PODWIECZOREK (bd 18) szklanka mleka 2% + być może jakieś ciastko Jakieś...? Jeśli duży kawał np. drożdżówy to ok., ale wiesz...ciasto ciasto nierówne Ale jak nie masz ochoty na ciacho, to może jakiś budyń/serek wiejski+orzechy, bakalie, czekolada, dżem/sałatka owocowa z bitą śmietaną, czekoladą itp. albo zupełnie coś na słono: spaghetii, pizza albo sałatka z jakimś mięskiem, serem żółtym, jajkiem, majonezem

KOLACJA : dwie kromki chleba tak jak na śniadanie + herbata bc jw.- za mało!

No więc roladka na obiad była spora, bo mama innych nie robi, tym bardziej, że bardzo mnie wspiera i wie, że chcę przytyć i nie dałaby mi małej. Jadłospis nie jest pewnie idealnym P ale powoli się przełamuję i do słodyczy i do ziemniaków (kiedyś ich nie jadłam). Prosiłabym o jakąś ocenkę i opinie
Powiedziałabym, że to raczej jest przeciętne utrzymanie - najbardziej rzuca mi się w oczy brak NNKT.
Proponuję podpatrzeć jak jedzą dziewczyny na Pee, na pewno znajdziesz trochę inspiracji i pomysłów. Mam nadzieję, że kolejne jadło będzie rzeczywiście wyglądało jak na przytyciu.

Początki zawsze są trudne

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora