Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-08, 21:50   #2693
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
gdyby dziecko ci przybierało kg miesięcznie w wieku dwóch lat by ważył 24 kg a szymon waży 14 he he a jest bardzo duży dzieciaki już teraz przestają tak szybko przybierać i jest to całkowicie normalne a jak już potem biegają to potrafią prawie wcale przez jakiś czas

Masz racje ale
- nie ma mandatów za wożenie przodem do kierunku jazdy dzieci do 13 kg kto Ci to powiedział ? Nie znalazłam przepisu który o tym mówi albo nie umiem szukać
- od 9 kg sa niekóre foteliki które sa monotowane tylko przodem i mają nasze atesty więc tym bardziej można wozić młodsze dzieci .
- rackja że tyłem najbezpieczniej i nikt tego nie neduje .
- mandat jest tylko za wozenie bez fotelika i wcale nie jest on niestety wysoki wynosi 150 zł i 3 pkt karne .
Sprawdz zanim coś napiszesz
Co nie zmienia oczywiście faktu że tyłem jest bezpieczniej .
ja woziłam przodem bo mały się darł jak był tyłem i wogóle darł się w maxi cosi . jak wiadomo wiele jest też wypadków bo kierowca jest nieskupiony na drodze i na tym jak prowadzi i co robi . Takie płaczace w aucie dziecko napewno nie pozwala się skupić na jeździe więc czasem niestety nie ma innego wyjścia jak wieźć przodem .
Wybór i ocena zostaje dla rodzica

Dzieciaki przepiękne wpadaj czesciej .

A ja dzis ustawiałam sobie stoły w domu na chrzciny zrobiliśmy jeszcze końcowy porzadek w wyremontowanym pokoju i tak cały dzionek sobie zleciał . . ale tu dziś pusto
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
drcron moja na pol lezy w foteliku a nie siedzi wiec musze ja widziec, nie daj Boze nikomu ale jesli wypadek jest powazny to dziecko nigdy w foteliku nie bedzie extra bezpieczne , niestety taka jest prawda.
Po cos sa foteliki montowane przodem do kierunku jazdy wiec nie jest tak ze jak mnie zatrzyma policja dostane mandat, zreszta nie wiem czy taki przepis w ogole jest, a zaden Policjant dziecka wazyl nie bedzie- takiej dokladnosci u nas nie ma.
Ja woze ja przodem bo wole ja widziec, jak sie rozplacze czy cos to tez wiem czy dlatego ze jej wylecial dydek i sie denerwuje czy z jakiegos innego powodu a nie musze nerwowo szukac miejsca gdzie sie nagle na szybko zatrzymac.
Uciekam. Wpadne pozniej
własnie ja się obawiam, że jak teraz zacznę jeździc z małą sama to czeka mnie fotelik ustawiany przodem, bo jak MAleka nikogo nie widzi, to niestety się drze, pocieszające jest to, że nie ona jedna do tej pory raz jechałam z nią sama i nie wiedziałam czy szukać miejsca do zatrzymania się, śpiewać głośno (choć to nie pomagało) czy zatkac uszy i skupić się na jeździe. niestety stresujące to było i staram się póki co unikac jak ognia jazdy samej, ale kurde nie zawsze się da a od września chce nas zapisac na basen do Łodzi i będziemy raczej same jeździły, więc fotelik trza kupić
Darusia możesz kopsnąć linka do twojego fotelika, wiem, że kiedyś już chyba z anią p dyskutowałaście o nim i dawałaś linka ale wtedy nie zapisałam

izaizula naprawde super z ciebie babeczka!! i piękne zdjęcia z chrzcin na nk