2004-08-12, 10:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Re.: Co myslicie...
Beatko, spokojnie.
Niestety są na tym świecie rzeczy, które mi się nie podobają. Na przykład: białe buty na grubych białych koturnach. Mam swój gust i też nie każdemu muszę się podobać. Są rzeczy, które mi sie podobają, które mi się nie podobają i o których nie mam wyrobionego zdania.
Niestety mam włączoną funkcję oceniania. Co nie oznacza, że mierzę po kolei wszystkich wzrokiem i wystawiam stopnie, bo uważam się za chodzący ideał. Nie popadam jednak w drugą skrajność i analizuję sobie czasem wygląd innych [chociażby po to, aby samemu nie popełniać błędów].
Nie jestem warzywem. Mam swoje zdanie. Podoba mi się francuski manicure, nie podoba mi się 10-centymetrowy tips malowany na 7 kolorów i oblepionu świecidełkami.. co nie oznacza, że nie lubię osoby, która właśnie takie coś nosi na własnych paznokciach / obgaduję ją na prawo i lewo / myślę "gorzej" o jej inteligencji..
Ja szanuję i toleruję innych - co nie znaczy, że nie mogę pomyśleć sobie "taka ładna dziewczyna - po co założyła tak krótką bluzkę". Pomyśleć, bo analizowanie na forum traktuję jako 'myślenie', teoretyzowanie [bez wycieczek osobistych].
Nie lubimy być oceniani? Hmm.. Czy to ważne? I tak jesteśmy oceniani - a strój może świadczyć o nas źle lub dobrze [przynajmniej w roli "pierwszego wrażenia"].
> Skoro uwazasz, ze masz prawo pisac, ze nie podoba Ci sie czyjs brzuch, tak wlasciciel owego ma prawo go pokazywac.
A czy ja napisałam, że nie ma prawa? radzę przeczytać to co napisałam i nie dopisywać zdań/intencji, które świadczą na moją niekorzyść. każdy ma prawo ubierać się w co chce - to napisałam - co najmniej dwa razy. a ja nie tyle krytykuję co zastanawiam się "po co", "dlaczego" ludzie eksponują swoje wady? 
> Czy wzielas pod uwage, ze np. Twoj wyglad moze byc "nieestetyczny" dla kogos, choc tak Ty nie uwazasz?
Wzięłam, oczywiście.
Nie oburzaj się proszę - slońce tak ładnie świeci. W końcu nie każdy jest idealny . Mi się kilka rzeczy nie podoba - taka już jestem
Pozdrawiam
WESOŁYCH ŚWIĄT!
|
|
|