Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-09, 17:45   #154
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Marwy Ciąg - dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o naszym ulubionym ćwiczeniu :

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
Rzabbcia looknij na nasz watek na ten zestaw silowy co wcZoraj dodalam prosze
Zaraz pojde popatrzec
Cytat:
Napisane przez Chibiusa Pokaż wiadomość
Rzabba a możesz napisać z jakim mniej więcej obciążeniem ćwiczyłaś ten trening? Bo miałaś świetne efekty i chciałabym się zmobilizować,by kupić dziś obciążenie Chciałabym właśnie też osiągnąć ubytek w cm głównie dzięki siłowemu,bo nie przepadam zbytnio za interwałami(chyba znienawidziłam je rok temu gdy się z nimi mordowałam całe wakacje na rowerku-choć efekty były)
Pierwszy trening 19.05.2009 na poczatku nie robilam przysiadow bo kolana odmawialy posluszenstwa (starosc nie radosc )
1. Martwy ciag 17,5 kg 4x5
2. Unoszenie ramion bokiem 3kg na reke
3. Biceps 4,25 kg na reke
4. Wioslowanie w opadzie stojac 4,25 kg na reke
5. Wyciskanie francuskie 3 kg na reke
6. Wspiecia na palce 17,5 kg
7. Wyciskanie na plaskiej (pilka) 4,25 kg na reke

Ostatni (choc cos mi sie kojarzy, ze byl jeszcze jeden tylko nie zapisalam) 06.07.2009
1. Przysiad 16kg;
2. Martwy ciag 30,74kg;
3. Wyciskanie na plaskiej 16kg;
4. Wioslowanie w opadzie 16kg;
5. Unoszenie ramion bokiem 4,75kg;
6. Biceps sztanga 16kg;
7. Wspiecia na palce 30,74kg
8. Wyciskanie francuskie 4,75kg;

Potem bylam chora, potem wypadl nieplanowany trzydniowy wyjazd ktory przeciagnal si edo 3 tygodni a potem wypadl mi dysk i mialam prawie rok przerwy w treningach
Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
Rzaba dziękuję za pomoc. Może włącze jeszcze martwy ciąg, ale musze doczytac trochę o ćwiczeniu (technice, ile serii, ile powtorzeń, jakie obciążenie). Posiadam hantle. Wiem, że z gryfem było by latwiej. Ale z hantlami powinnam dać radę?
Na poczatek na pewno hantle moga byc, potem po prostu duzo wygodniej jest ze sztanga i zwykle tez wiecej mozna nalozyc
Cytat:
Napisane przez guniaaa Pokaż wiadomość
I robiłaś ten zestaw w całości,czy rozdzielałaś na nogi,rece itd? I kazde cwiczenie w 3-4 seriach? No to sporo. Serio bez interwałów masz takie efekty? Nie wiem czy nie wyrzucic interwałów,a dorzucic jeden dodatkowy dzien siłowych
robilam tak jak napisalam, w takiej kolejnosci
taki uklad byl po to, zeby zminimalizowac przerwy miedzy cwiczeniami

zapewne gdybym dorzucila do tego jakies aeroby czy intrewaly, efekt bylby lepszy ale nie lubie
teraz hormony mi sie piernicza i niestety musze sie wspomagac aerobami/ interwalami, zeby efekty byly
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora